Slovenija
20 ogledov

V Velenju že kupčkajo

Bojan Kontič je, sicer še vedno neuradno, prvi županski kandidat na letošnjih vo Žurnal24 main
Lokalne volitve. Zaenkrat za županski stolček samo Kontič namesto Meha.

“Trenutno sem na dopustu. Ko se vrnem, se bomo v stranki dogovorili, kako in kaj, saj imam še dovolj časa,” je za Žurnal24 dejal Franc Sever, najresnejši kandidat stranke SDS na jesenskih lokalnih volitvah v Mestni občini Velenje, ko smo ga pobarali, ali namerava kandidirati za župana ali ne. V petek pa je stranka SD pri kandidaturi podprla Bojana Kontiča, dosedanjega podžupana in poslanca v državnem zboru.

Dve naporni leti
Kot nam je povedal Kontič, so nekateri tega veseli, drugi ne. “S komentarji se ne obremenjujem in jih ne berem,” je dejal, ko smo ga vprašali, ali je seznanjen z mnenji na spletnih forumih, ki izražajo tako podporo kot nasprotovanja. “Ponosen sem, da mi stranka zaupa, sicer pa je treba počakati še na soglasje centrale in konvencijo, ki bo 6. septembra. Tako da bo do uradne vložitve kandidature minilo še nekaj dni,” pravi Kontič, ki je za te dni potrdil dogovore na levici in desnici.

“Vsekakor si želim nadaljnjega sodelovanja z dosedanjim županom Srečkom Mehom,” priznava in dodaja, da namerava, če bo izvoljen, končati poslanski mandat. “Dve leti bosta zato naporni, a bomo strnili vrste,” pravi, medtem ko Meh za izjave ni bil dosegljiv. “Nujna bi bila reorganizacija občinske uprave in komunalnega podjetja, denarja pa ni dovolj,” nam namigne naš neuradni vir, ki meni, da bodo letošnje volitve v Velenju pestrejše od prejšnjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.