Slovenija
19 ogledov

V vojski kadrovska rotacija

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Zamenjave. V prihodnjih mesecih prihajajo novi ljudje na visoke položaje v Slovenski vojski.

Slovenska vojska. Na visokih mestih se bodo v kratkem zgodile številne kadrovske spremembe. Takšne neuradne informacije smo prejšnji teden slišali iz več virov.

3 poglavitne vrste kadrovskih sprememb pojasnjuje ministrica Jelušičeva.

"To ni degradacija"
Spremembe bodo na mestih namestnika načelnika generalštaba in poveljnika sil, je razložila obrambna ministrica Ljubica Jelušič. Obe spremembi sta bili že napovedani, je dodala. Zamenjave pa se bodo zgodile še iz dveh razlogov. Oktobra odhaja na generalštabno šolanje 12 poveljnikov, nekaj vojakov pa se jeseni vrne z misije v Bruslju. Jelušičeva pravi, da gre v naštetih primerih za spremembe oziroma za rotacijo in ne za morebitno degradacijo. Nekateri poveljniki se namreč takrat vrnejo s šolanja in bodo prevzeli mesta v vojski, nekateri vojaki pa bodo na novo odšli na misijo v Bruselj.

Le vodoravni premiki

Manj denarja za vojsko še ne pomeni manj delovnih mest, pač pa da so mogoči le tako imenovani vodoravni premiki, ni pa možnosti širjenja vojske, končuje Jelušičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.