Slovenija
839 ogledov

V vozilu z migranti trčil v policijski avto, nato pobegnil

PU Novo mesto
Voznika še iščejo.

Policisti enote za nadzor državne meje so v sredo zjutraj pri Brežicah skušali ustaviti voznika enoprostorca, za katerega so sumili, da prevaža migrante. Ker se na njihove znake ni odzival, so zapeljali predenj in ga skušali ustaviti s počasno vožnjo. Pri tem je voznik skočil iz vozila in začel bežati v gozd, vozilo pa je trčilo v policijski avto, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto.

V enoprostorcu je bilo osem državljanov Bangladeša in Indije, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Pri trku enoprostorca v zadnji del policijskega vozila niso bili poškodovani, v postopek so jih prevzeli brežiški policisti.

Voznika vozila, šlo naj bi za državljana Slovenije, policisti še iščejo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prestopu državne meje.

V zadnjih 24 urah so sicer na območju Policijske uprave Novo mesto prijeli 52 tujih državljanov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Vsi so bili prijeti na območju Posavja, prihajajo pa iz Bangladeša, Indije, Pakistana, Afganistana, Kube, Konga in Burundije. Postopki z njimi še niso zaključeni, so sporočili iz PU Novo mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar torolino
    torolino 11:04 08.september 2022.

    Oblast ne bo zadovoljna, da se o tem piše. Sedaj je svoboda in vsak se lahko giblje kjer hoče.

  • Željko 10:33 08.september 2022.

    Sej ni čudno da ga niso ujeli če pa samo krofe jedo.