Slovenija
4 ogledov

V vrtcih prostor le za "prave" Ljubljančane

ljubljana21.08.08, otroci pri jedi, vrtec jelka, glavarjeva ulica, ljubljana, fo IFP
Vsak tretji vpisani otrok bo ostal brez vrtca, predvsem ker starši niso dovolj dolgo Ljubljančani.

V ljubljanskih javnih vrtcih so prejeli 4.606 vlog za sprejem otrok v vrtce v naslednjem šolskem letu, kar pomeni, da bo tretjina verjetno ostala brez prostega mesta. V prvem roku jih je bilo namreč razpisanih okoli 2.200 za prvo starostno obdobje in 600 za drugo, v drugem roku pa bo na voljo dodatnih od 400 do 600 mest; lani jih je bilo na primer 560.

Od 4.606 vpisanih otrok jih 2.883 izpolnjuje vse pogoje in ti bodo predvidoma dobili prosto mesto v vrtcu, 1.213 jih ne izpolnjuje pogoja stalnosti bivanja – starša nimata stalnega prebivališča v Ljubljani od začetka leta 2012, 510 otrok pa je iz drugih občin; oboji bodo verjetno ostali brez prostega 
mesta.

Podpis pogodb konec maja

Vrtci v teh dneh pošiljajo obvestila staršem o sprejemu otrok v vrtec oziroma o uvrstitvi otroka na čakalni seznam. Konec maja, ko bo potekel pritožbeni rok, pa bodo starše povabili k podpisu pogodb. Če bodo ti želeli zavrniti mesto v vrtcu, bodo morali to storiti pisno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.