Slovenija
17 ogledov

V vrtcih se kuhajo

UKC - klima Anže Petkovšek
Denarja ni ne v UKC ne za 4.000 otrok.

"V bolnišnici je te dni vroče za 'znoret'. Že za nas, obiskovalce, je nevzdržno, kaj šele za bolne in nemočne. V teh časih bi morale biti klimatske naprave standard, ne izjema," nas je obvestil Mariborčan, ki obiskuje svojca v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor.

Ni denarja, ni klim

Čeprav bi morale biti takšne investicije prioriteta, UKC Maribor letos klimatskih naprav ne bo dokupil. "Letos zaradi težkih finančnih razmer ni predvidenih novih klimatskih naprav v kompleksu stavb UKC Maribor. Trenutno so klimatske naprave nameščene v operacijskih dvoranah klinike za kirurgijo, na intenzivni negi, v operacijskih sobah ORL ter v kliniki za pediatrijo (ambulantni center). Z donacijskimi sredstvi pa so klimatske naprave nameščene še v drugem nadstropju oddelka klinike za perinatologijo," je pojasnila Špela Pavlin z UKC Maribor.

V vrtcih z ventilatorji

Prav tako so brez klimatskih naprav v mariborskih vrtcih, kjer je vsak dan nastanjenih več kot štiri tisoč otrok. Marjanca Karba, predsednica Skupnosti vrtcev Maribor, je dejala, da si klimatske naprave želijo, vendar občina nima posluha, saj za to ni denarja. "Najbolj vroče je v vrtcih, ki so v montažnih hišah. Pomagamo si z ventilatorji, skupine združujemo in jih premeščamo v hladnejše prostore. Bazenov pa ne smemo uporabljati zaradi možnosti infekcij," je dodala Karbova.

Komentarjev 1
  • Ecaf Koob 17:32 27.junij 2013.

    takoj naj odstopijo tisti ko so za to odgovorne, Vse druga je pre.s.e.r.avanje,