Slovenija
1 ogledov

V vrtec? Znano bo drug teden.

 Starši so vpisali več kot 4.300 otrok, starih do treh let, in skoraj 700 starej Žurnal24 main
Vpis. Starši bodo maja dobili obvestilo o (ne)sprejemu otrok v vrtec.
260 bi v drug vrtec. Vpisanih. Od 5.045 otrok, kolikor so jih starši na novo vpisali v vrtce, je 260 takih, ki že obiskujejo vrtec in želijo mesto v drugem vrtcu, pojasnjujejo na MOL.
Zadnjega januarja je bilo sicer v javnih vrtcih MOL 12.745 otrok, od tega 11.705 iz MOL in 1.049 iz drugih občin.

Ljubljana. Starši 5.045 otrok, ki so jih na novo vpisali v javne vrtce v Mestni občini Ljubljana (MOL), bodo v prvi polovici maja izvedeli, ali bodo otroci od septembra obiskovali vrtec oziroma bodo seznanjeni z uvrstitvijo otrok na čakalni seznam, pravijo na oddelku za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL. Kot kaže, bo prostor v vrtcih dobila dobra polovica vpisanih otrok prvega starostnega razreda in vsi otroci drugega starostnega razreda. Natančne številke bodo predvidoma znane že naslednji teden.

Komisije za vpis otrok v vrtce so namreč že obravnavale prispele vloge in posredovale podatke v preverjanje institucijam, predvsem glede stalnosti bivanja v MOL.

5045 otrok so starši vpisali v javne vrtce v MOL za naslednje šolsko leto.

Po novem 400 manj
Vsi otroci, ki imajo stalno prebivališče v MOL in katerih starši imajo stalno prebivališče v MOL neprekinjeno od 1. januarja lani, bodo jeseni dobili prostor v vrtcih, je zagotovil ljubljanski župan Zoran Janković. A ta je najprej napovedal, da bodo za otroke prvega starostnega razreda zagotovili 2.943 mest – toliko naj bi jih namreč izpolnjevalo vse pogoje –, na zadnji seji mestnega sveta pa je to številko zmanjšal na 2.505.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.