Slovenija
114 ogledov

V vsaki maternici nosi otroka

Cromarjeva ima z možem tri otroke, nova dva člana družine pa nestrpno pričakuje. Žurnal24 main
Američanka to jesen pričakuje rojstvo sina in hčerke. Vendar nista dvojčka, saj rasteta vsak v svoji maternici, spočeta pa sta bila z enotedenskim zamikom.

34-letna Angie Cromar iz Salt Lake Citya ima stanje, ki ga zdravniki opisujejo z izrazom uterus didelphys, oziroma dvojna maternica. Na pet milijonov žensk je ena takšna, ki živi z dvema maternicama, čeprav nekatere tega sploh ne vedo. Vendar pa je doslej po vsem svetu znanih manj kot 100 primerov, ko so bile takšne matere istočasno noseče z obema maternicama.

Stanje dvojne maternice nastane že med razvojem ženskega foetusa v maternici. Lahko nastaneta tudi dvojni maternični vrat ali celo dve vagini. Razlog za nastanek dvojnih maternic ni znan, praviloma pa to ne zahteva zdravljenja, le nosečnosti so bolj zakomplicirane.

Ko je Cromarjeva prvič obiskala ultrazvok, je bila nemalo presenečena, saj so ugotovili, da je zarodek v eni maternici star šest tednov in pol, v drugi pa je teden dni mlajši, poroča Daily Mail.

Zdravniki opozarjajo, da je takšna nosečnost precej rizična, zato bodo stalno nadzorovali razvoj obeh otrok, najverjetneje pa bo Cromarjeva rodila s carskim rezom.

Ekstremi narave
Ameriški podatki razkrivajo, da je bila neka ženska leta 1981 prav tako noseča v dveh maternicah, pri čemer je v eni nosila dvojčka. Slednja sta se rodila na isti dan, otrok v drugi maternici pa 72 dni kasneje. Poznan pa je tudi drugi ekstrem narave, lani je tako neka noseča Američanka še enkrat spočela, čeprav ima samo eno maternico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.