Slovenija
2024 ogledov

V zadnjih dneh na območju Ljubljane kar nekaj drznih tatvin

vlom vlomilec Profimedias
Opozorila policistov pred sumljivimi obiskovalci. Zaklepajte hiše...

Na območju ljubljanske so bili v teh dneh nepridipravi še posebej aktivni, ker je prihajajo tudi do precej drznih tatvin, policisti pozivajo k previdnosti.

Na  Viču je moški vstopil v trgovino in si ogledoval kolesa, nakar pa se iz trgovine odpeljal z električnim  skirojem. Prodajalec je odšel za njim, vendar se je moški iz parkirišča že odpeljal  s tovornim vozilom znamke Renault.

V Grosupljem je neznani moški s svetlejšim vozilom prišel do stanovanjske hiše. "Oškodovanko, ki je bila na vrtu, je spraševal po zemljišču, ker nameravajo nekaj delati, nakar se je vsedel v vozilo in odpeljal. Med tem je drugi storilec skozi
odklenjeno garažo vstopil v hišo in iz stanovanja odtujil gotovino,"
so zapisali na PU Ljubljana.

"Do prihoda policistov naj ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca."


Policisti so bili obveščeni še o eni drzni tatvini v okolici Ljubljane, kjer je ženska, stara okoli 50 let, dolgih rjavih las, suhe postave, oblečena v rožnata oblačila, vstopila skozi  odklenjena vrata v stanovanjsko hišo in ukradla denarnico. "Nato je izstopila iz hiše, kjer  jo je zalotil oškodovanec. Slednji ji je sledil do mesta, kjer se je usedla v parkirano vozilo OA Ford Focus, v katerem jo je čakal moški, s katerim sta se nato odpeljala v smeri Dobrove." Na srečo so ju policisti izsledili na glavni cesti proti Turjaku. Nepridiprava iz Kočevja sta v pridržanju, zasegli so jima tudi vozilo, so zapisali policisti, ki sumijo, da sta osumljenca izvršila že več podobnih tatvin. 

Vlamljali tudi na Goriškem

Idrijski policisti so v soboto obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo v naselju Ravne pri Cerknem. Neznanec je s kolesa z motorjem znamke Tomos odmontiral in odnesel zadnje kolo. Neznanec je prav tako v soboto vlomil v nenaseljeno hišo na območju Vojskega in iz nje ukradel bakreno škropilnico za sadje, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Policisti so v soboto obravnavali tudi vlom v stanovanjsko hišo v Trnovem, od koder si je tak prilastil gotovino. V Vrtojbi pa je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere pa ni ničesar ukradel.

Takoj pokličite policijo

Na policiji ob zadnjih primerih ponovno opozarjajo občane, naj upoštevajo osnovne samozaščitne ukrepe, v primeru izvršenih tatvin in vlomov pa svetujejo oškodovancem, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.