Slovenija
62 ogledov

V zahvalo jim nudijo zastonj malice

zastonj malica Twitter @DejanZavec
Gostinec na Ptuju vsem, ki v teh dneh pomagajo pri odpravljanju posledic naravne katastrofe, nudi brezplačno malico. Topel obrok krajanom ponuja tudi logaška osnovna šola.

"Včeraj zjutraj smo začeli z akcijo, ki bo trajala do konca tedna," je dejal Borut Berlak, ki v svoji gostilni Pri Ovinku na Ptuju ponuja brezplačno toplo malico vsem gasilcem, reševalcem, električarjem, cestarjem ter drugim, ki so v tem vremenu na terenu in odpravljajo posledice vremenske ujme. Malico bodo nudili vse do konca tedna od 9. do 16. ure.

Kot je dejal, se je s tem želel zahvaliti vsem, saj če jih ne bi bilo, tudi pri njih ne bi bilo elektrike in ne bi bile splužene ceste. "Velikega odziva zaenkrat ni bilo, najbrž tudi zato, ker so vsi na terenu." Berlak je dejal, da so se razmere na Ptuju normalizirale, da pa so ponekod na vasi še vedno brez elektrike.

Logaška osnovna šola ponudila topel obrok

Za podobno dejanje so se odločili tudi na Osnovni šoli 8 talcev Logatec. Danes med 12. in 16. uro so v jedilnici šole vsem krajanom ponudili topel obrok in čaj. Ob tem so na svoji spletni strani še zapisali, da jutri, 5. 2., na šoli ne bo pouka. Prav tako bo jutri zaprta tudi Osnovna šola Tabor Logatec.

Komentarjev 4
  • Villa 18:44 04.februar 2014.

    Vlada pa ne da niti za burek, ker si morajo vse pokrats in strpat v svoje žepe. Zakaj plačujemo davke? Da tajnica Bratušek proslavlja v Kopru v dnevih naravne katastrofe po celi državi. Sramota!

  • JaneDoe 17:22 04.februar 2014.

    Kako lahko pa posamezniki pomagamo? (poleg finančnih donacij)S kakšnimi toplimi obroki, pijačo, ogrinjali ... karkoli je v moči malega človeka pač?

  • spenjac 17:12 04.februar 2014.

    đabe?