Slovenija
33 ogledov

V Zaki ne bo ohladitve

Bled Zaka Iztok Golob
Bled. Hoteli polno zasedeni, kopanje v Veliki Zaki ni več dovoljeno.

Veslanje. Od danes je zaradi svetovnega prvenstva v veslanju, ki se bo začelo v nedeljo, prepovedano kopanje v Veliki Zaki. “Treba je razumeti, da gre za veliko tekmovanje. Če smo prvenstvo prevzeli, bomo morali malo potrpeti,” pravi blejski župan Janez Fajfar. Po njegovih besedah bi bilo kopanje tam prenevarno. Ukrep pa je vseeno sprožil nekaj negodovanja, je priznal.
Turisti bodo imeli med veslaškim prvenstvom na voljo Grajsko kopališče in naravno kopališče na Mlinem. Goste kampa v Zaki pa bodo prav tako usmerili na Grajsko kopališče, kjer bodo dobili ugodnejšo vstopnico za kopanje.

Promet omejen

Prepovedana sta promet in gibanje po veslaškem centru. Vozil k Mali Zaki ne spuščajo več, v Veliko Zako pa bo mogoče priti le prek železniške postaje. Za obiskovalce tekem bo poskrbljeno, zatrjuje Fajfar. “Najlažje bo osebno vozilo pustiti pri nekdanjih Vezeninah, kjer bo urejeno veliko brezplačno parkirišče, od tam pa se na prizorišče odpeljati s posebnim prevozom,” svetuje.

Hoteli polni

“Bled je s prvenstvom zaživel. Vse poteka po načrtu, veslači prihajajo, vzdušje je odlično,” še pravi Fajfar. “Vse, kar smo načrtovali, smo 
naredili,” dodaja.

Medtem so hoteli po Bledu že polno zasedeni, ugotavlja Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled. “Konec avgusta Bled sicer nikoli ni povsem poln, ampak zaradi veslaškega prvenstva smo računali, da tokrat bo,” pojasnjuje. Kolikšen bo izkupiček, težko oceni, je pa prepričana, da bo prvenstvo tudi velika promocija za vnaprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.