Slovenija
24 ogledov

V zavetišču nov sprehajalni red

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V ljubljanskem pasjem zavetišču so se odločili za nov režim sprehajanja psov. Po novem bo lahko psa sprehajal redni sprehajalec, ki bo opravil tečaj. Naključni sprehajalci pa le znotraj zavetišča.

Če želite postati redni sprehajalec psov, se javite v Zavetišču Ljubljana na Gmajnicah, kjer boste morali najprej opraviti izobraževanje za izboljšano socializacijo in posledično povečano in hitrejšo možnost posvojitve.

V Gmajnicah so se za spremembo pri sprehajanju psov odločili, ker je prihajalo do kršenja sprehajalnega reda.

Med drugim so nekateri sprehajalci vozili pse domov, puščali, da pse vodijo majhni otroci, in jim pse celo privezovali okrog pasu, združevali nezdružljive pse ali jih nepooblaščeno in nenadzorovano hranili.

Občasno je tudi prihajalo do ugrizov, čeprav psov v zavetišču pred tem niso ocenili za agresivne.

V ta namen bodo, kot so sporočili iz zavetišča, organizirali seminarje, na katerih bodo strokovnjaki Kinološke zveze Slovenije z Metodo Bračkovič Mikuž (edino verificirano behavioristiko pri nas).

Osnovni program bo tako zajemal osnovne vaje poslušnosti z uporabo klikerja, interaktivne igrače in priboljške.

Sprehajalci bodo tako lahko po zaključenem uvajanju sprehajali pse pod mentorstvom izkušenih sprehajalcev in v naslednji stopnji tudi sami.

"Sprehajalec je za čas sprehoda v celoti odgovoren za psa, ki ga vodi, za lastno varnost in varnost okolja. Natančno je sprehajanje urejeno s Sprehajalnim redom,"
so zapisali v zavetišču.

Psa lahko sprehajajo tudi vsi tisti, ki ne morejo ali ne želijo postati redni sprehajalci.

"Ti se lahko ukvarjajo z mladiči, z vodljivimi in ubogljivimi odraslimi in starejšimi psi, a le v ograjenem prostoru zavetišča in v navzočnosti oskrbnika ali enega od rednih sprehajalcev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.