Slovenija
20 ogledov

V zavetje na postajo

Konec maja bo minilo dve leti, odkar je sogovornica brez stanovanja. Dneve preži Žurnal24 main
Brezdomka, ki je že dve leti brez strehe nad glavo in čaka na neprofitno stanovanje, nam je zaupala svojo zgodbo.

"Dan preživim na železniški postaji ob branju časopisa, knjige. Skupaj s šestimi moškimi spim v zabojniku." Tako poteka dan 53-letne brezdomke, ki je želela ostati neimenovana. Brez stanovanja je že skoraj dve leti, pred tem pa je živela v bivalni enoti Javnega stanovanjskega sklada (JSS) Mestne občine Ljubljana (MOL). Od tam, pravi, je odšla, ker so bili spori s sosedama in neresnične obtožbe nevzdržni.

 

Rezultati bodo junija

Razpis. Prednostna lista 13. razpisa za neprofitna stanovanja v Celovških dvorih bo predvidoma znana junija letos.

Stanje. Vlogo je oddalo 2.908 prosilcev za približno 419 stanovanj.

Čaka na stanovanje
"Ena od žensk je dobila novo stanovanje brez razpisa," je povedala. Moti jo, ker se je to zgodilo medtem, ko je bila na cesti, ženska pa je po njenih besedah že imela prostor v bivalni enoti. Sama je čakala na novo nastanitev.

Trenutno je prijavljena na razpis za neprofitna stanovanja JSS MOL v Celovških dvorih. Spala je tudi na železniških vagonih, vendar so jo od tam pregnali policisti. "Tu je marsikaj. Pridejo narkomani in alkoholiki," je opisala stanje na železniški postaji. Po oblačila hodi na Karitas, z družino pa noče imeti opravka. "Navajena sem sama živeti in sama zase skrbeti."

"Neutemeljene govorice"
Da je oseba dobila neprofitno stanovanje JSS MOL brez razpisa, so neutemeljene govorice, pravi Jožka Hegler, direktorica sklada. Ta dodelijo izključno na podlagi javnega razpisa. "Predvidevamo, da je ta oseba dobila v najem bivalno enoto," je pojasnila. V najem jih namreč lahko dajo brez razpisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.