Slovenija
32 ogledov

V zbirni center, ne na obrežje Save

Med odpadki je po teži največ gradbenih odpadkov, sledijo pa gospodinjske naprav Žurnal24 main
Odpadki. Okoljska ozaveščenost sicer raste, a nekateri odpadke še vedno odmetavajo v naravo.

Jesenice. “Marca je 800 Jeseničanov in Žirovničanov v zbirni center jeseniške komunale Jeko-in pripeljalo več kot 81 ton najrazličnejših odpadkov,” je za Žurnal24 povedal vodja zbirnega centra Vinko Lavtižar.

Največ je gradbenih
Med odpadki je po Lavtižarjevih besedah po teži največ gradbenih odpadkov, sledijo gospodinjske naprave in bela tehnika, spomladi in jeseni pa tudi zeleni odrez. Kjub zgledno urejenemu zbirnemu centru pa se odpadki še kar pojavljajo na obrežju Save Dolinke. Lavtižar je poudaril, da se je stanje sicer izboljšalo in da se okoljska zavest prebuja, vendar je nekaterim še vedno lažje odpadke peljati v gozd.

Zelo skrb vzbujajoče je tudi dejstvo, da se med odpadnimi oblačili najde zelo veliko takšnih, za katera bi bilo bolje, da bi jih podarili Karitas ali Rdečemu križu,” je dodal. Oddaja ločeno zbranih odpadkov je za občane Jesenic in Žirovnice brezplačna, kot dokazilo pa je treba pokazati odrezek položnice za 
komunalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.