Slovenija
20 ogledov

V ZD vrsta nepravilnosti

Ministrstvo za zdravje v izrednem upravnem nadzoru nad delovanjem ZD Izola v čas Žurnal24 main
Nadzor. Poleg posojila neustrezna tudi pogodba o poslovodenju Živčec Kalanove.

Izredni upravni nadzor, ki ga je ministrstvo za zdravje opravilo nad delovanjem Zdravstvenega doma (ZD) Izola v letih 2009 in 2010, ko ga je vodila Gordana Živčec Kalan, je pokazal vrsto nepravilnosti. Nadzor je minister Dorijan Marušič odredil, potem ko smo mediji razkrili, da je Živčec Kalanova za posojilo gradbenemu podjetju Mabra inženiring prek Poštne Banke Slovenije zastavila 150 tisoč evrov sredstev.

O Komljancu maja
Direktor. Svet zavoda ZD Izola je Evgenija Komljanca za v. d. direktorja imenoval 22. januarja. Konec maja pa naj bi po besedah Radivoja Nardina, predsednika sveta zavoda, izolskemu občinskemu svetu predlagali, naj Komljanca uradno imenuje za direktorja.

Ni pravne podlage
Računsko sodišče je že ugotovilo, da za takšen posel ni pravne podlage. Nadzor je med drugim pokazal, da je imela Kalanova za funkcijo vršilke dolžnosti (v. d.) direktorice sklenjeno pogodbo o poslovodenju, kar je po mnenju ministrstva neustrezno. Tako pogodbo ima sklenjeno tudi zdajšnji v. d. direktorja Evgenij Komljanec, ki je zatrdil, da bo zadevo pravno rešil, če bo imenovan za direktorja. Marušič je tudi koprskim kriminalistom, ki poslovanje ZD preiskujejo od začetka januarja, predlagal, naj preverijo, ali je Kalanova med vodenjem ZD Izola zlorabila svoj položaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.