Slovenija
43 ogledov

V žep pospravil sto evrov

Stanovalka je po dejanju že zamenjala ključavnico na vhodnih vratih, saj se boji Žurnal24 main
Goljufija. S pretvezo menjal ključavnico na vhodnih vratih.

"Stanovalki v bloku je nepridiprav zamenjal njeno še delujočo ključavnico s čisto navadnim cilindričnim vložkom, ki sicer stane deset evrov. Dal ji je še pet ključev in navadno plastično kodno kartico ter zaračunal okrog sto evrov," je nad goljufijo, ki si jo je privoščil nepridiprav, ogorčen Ivo Grula, hišnik v stanovanjskem bloku na Krekovi ulici v Mariboru.

Vzel denar in pobegnil
"Prejšnji petek je pozvonil gospod v delovni obleki in mi rekel, da mi bo menjal ključavnico na vhodnih vrat, saj da se je stara enemu od stanovalcev v drugem nadstropju zataknila in se je hišni svet odločil za menjavo vseh ključavnic v stanovanjskem bloku," pripoveduje Miloslava Maksimovič, ogoljufana starejša stanovalka.

"Tako hitro je menjal ključavnico, da mi še lastnika ni uspelo priklicati. Zaračunal mi je 98 evrov, kar sem mu plačala. Ko pa sem zahtevala račun, mi je odvrnil, da ga ima v avtu in mi ga prinese. A ni bilo več ne njega ne računa," pravi ogoljufana in dodaja, da gre za moškega, starega približno 40 let, ki se je predstavil, da je iz Kranja.

Bartolo Lampret s Policijske uprave Maribor ljudi opozarja, naj bodo pri sklepanju poslov skrajno previdni oziroma naj jih ne sklenejo, če so jim okoliščine kakorkoli sumljive, in naj o tem takoj obvestijo policijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.