Slovenija
25 ogledov

V žep skoraj milijon evrov

kovček denarja Shutterstock
Subvencijo v podporo ustanavljanju in razvoju mikro podjetij želeli pospraviti v svoj žep.

Novomeški kriminalisti so na novomeško okrožno tožilstvo ovadili štiri osumljence za 16 kaznivih dejanj goljufij, pranja denarja in ponarejanja listin. Trije so z območja Novega mesta, eden pa iz Ljubljane. Ugotovili so, da so osumljenci kot direktorji oziroma lastniki in solastniki treh podjetij z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin pridobivali subvencije za podporo ustanavljanju in razvoju mikro podjetij – dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom.

Z goljufijami in uporabo ponarejenih listin so pridobili 200.000 evrov in jih nakazali na račun enega izmed podjetij. Ker so jih pravočasno odkrili, je njihovo kriminalno dejanje ostalo le pri poskusu, v privatne žepe pa bi se, če jih ne bi ustavili, steklo še dodatnih 844.000 evrov.

Kriminalisti so opravili več hišnih preiskav na njihovih domovih in naslovih gospodarskih družb na območju Novega mesta, Maribora in Ljubljane. Zasegli so več dokumentov in računalnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.