Slovenija
21 ogledov

V zraku rok in cena

Odprtje novega vzhodnega prizidka še visi v zraku, razlog so dodatna dela za var Žurnal24 main
Podmežakla. Vrednost vzhodnega prizidka proti dvema milijonoma, dodatna dela pa ovirajo odprtje.

Za začetek letošnje hokejske sezone predvideno odprtje novega 1,7 milijona evrov vrednega vzhodnega prizidka s tribuno se zaradi dodatnih del umika v prihodnost. Po neuradnih podatkih se bo gradnja tudi podražila in se bo končna vrednost približala dvema milijonoma evrov.

Posredno se z neodprtjem tribune povzroča precejšnja škoda Hokejskemu klubu (HK) Acroni Jesenice, ki ne more tržiti dodatnih 1.500 vstopnic. "Lahko le čakamo," pravi Zoran Račič, predstavnik HK Jesenice.

O datumu odprtja še ne morejo govoriti, saj je odvisno od pridobitve uporabnega dovoljenja, je za Žurnal24 pojasnila Božena Ronner, predstavnica jeseniškega župana za protokol in informiranje: "Kdaj se bo to zgodilo, je odvisno od dokončanja načrtovanih dodatnih del, ki so vezana na varnost objekta in obiskovalcev. Ne bi se radi prenaglili in kakorkoli komu škodovali."

Sredstva bodo
Celovita obnova dvorane, ki poleg nove tribune v prihodnjih letih predvideva obnovo dotrajane strehe, porasle z mahom, namestitev zaslonov in druga dela, je v celoti vredna 7,5 milijona evrov. Na izvedbo celovite obnove po zagotovilih občine gospodarska kriza ne bo vplivala. Kot so pojasnili na občini, so pravkar končali zadnja usklajevanja občinskega proračuna, ki v prihodnjem letu predvideva tudi skoraj pet milijonov evrov sredstev za nadaljevanje obnove dvorane.

Kot so prepričani na občini, bi z upočasnitvijo obnove zaradi gospodarske krize le poslabšali položaj. Ocenjujejo, da so gradbene storitve dosegle realno ceno in bi bila napaka, če tega ne bi izkoristili. Sredstva za nadaljevanje obnove so predvidena v občinskem proračunu, ki bo predvidoma novembra predan občinskemu svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.