Slovenija
52 ogledov

Vabijo na golaž in kozarček

Mail
1/6
zurnal24.si
Vabila na kavo, družabne prireditve in predvolilni golaž kar dežujejo, nekateri vabijo tudi prek službenih elektronskih naslovov.

Politične stranke in županski kandidati so kampanjo pred letošnjimi volitvami zastavili bolj skromno v primerjavi z minulimi parlamentarnimi volitvami. Večina strank je o zneskih skrivnostna, ob začetku kampanje pa so zagotavljali, da prisegajo na pristop "od vrat do vrat".

Že tradicionalno se po vsej Sloveniji kuha predvolilni golaž, po številu družabnih dogodkov letos izstopa kamniški župan Marjan Šarec, ki ob zaključku kampanje pripravlja tudi družabni dogodek, na katerem bo nastopalo kar dvanajst ansamblov in dva stand-up komika.

Volilna kampanja | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
V okolici Ljutomera si je poslanec Franc Jurša olajšal hojo od vrat do vrat in na kavo ter predstavitev kandidata za župana Franja Karlovčca, ki ga podpira Desus, povabil kar na svojo domačijo.

Uporabljali službene elektronske naslove

Nekateri kandidati so svojo "varčnost" izkazali tudi s tem, da v namene lokalnih volitev niso odpirali novih elektronskih naslovov. Prvoposlavljeni kandidat za občinskega svetnika v Ravnah na Koroškem Milan Škafar je novinarje na "dobro malico in kozarček dobrega vina" vabil s poštnega naslova Metala Ravne kot predstavnik tehnološkega oddeleka valjarne gredic.

Kangler kot Rambo miš

V Mariboru se bodo glasovi letos očitno lomili na drveh, zastonj sta jih ponujala Andrej Fištravec in Franc Kangler. Slednji se lahko pohvali tudi s precej domiselnim videoposnetkom, ki so ga izdelali njegovi podporniki. V njem nastopa v vlogi miši s sposobnostmi Ramba, ki lahko premaga tudi mišelovko.

Ste pred lokalnimi volitvami zasledili še kakšno nenavadno gesto bodočih funkcionarjev? Sporočite nam prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:39 01.oktober 2014.

    Živo me zanima katera BANDA in MAFIJA podpira Kanglerja !Ja pa v LJ so volitve že odločene v predčasnem delu volitev! 80% za ZJ.