Slovenija
13 ogledov

Vabila za Google+ množično na eBayu

Vabila za Google+ naj so začeli celo prodjati. ebay.com
Google je začasno omejil možnost vabljenja novih članov na novo storitev Google+. Vabila podjetneži, čeprav je vabljenje onemogočeno, že množično prodajajo na spletni dražbi eBay.

"Čez noč smo izključili sistem vabil. Noro povpraševanje. Tega se moramo lotiti previdno in na nadzorovan način," je po pisanju Huffington Posta sporočil vodja Googlovih projektov družabnega mreženja Vic Gundotra.

Prvotni uporabniki, ki jih je povabil Google, so sprva dobili možnost, da povabijo po 15 ljudi. Pozneje so omejitev na 15 odpravili, čemur naj bi sledil naval uporabnikov.

Nekateri analitiki na spletu so se na te navedbe že odzvali s cinizmom, saj naj bi Google sam želel ustvariti vtis, da je ponudba manjša od povpraševanja.

Za dostop lahko tudi plačate

Zaradi domnevnega navala se je na spletni tržnici eBay pojavila množica trgovcev, ki vabila za Google+ prodajajo po od 99 dolarskih centov (okoli 0,7 evra) do kar deset dolarjev (7 evrov).

Ali gre za prodajanje zraka ali pa prava vabila, smo preverili tudi sami in za nakup vabila žrtvovali 70 centov.

Trgovec se nam je že odzval; pravi, da so vabila pri Googlu onemogočili, da pa "so našli zadnja vrata", prek katerih je še vedno mogoče vabiti uporabnike. Metodo "zadnjih vrat" smo sicer preizkusili že včeraj, vendar pa se je izkazalo, da ta ne deluje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.