Slovenija
18 ogledov

Vabili jih bodo sami

Dušan Jovanovič mediaspeed
Nova KBM. Novo upravo naj bi dobili v enem mesecu.

“Odločili smo se, da bomo najkompetentnejše kandidate za opravljanje te funkcije povabili osebno,” je včeraj po seji nadzornega sveta (NS) Nove KBM pojasnil prvi nadzornik Dušan Jovanovič. Kdo vse je med povabljenimi in koliko kandidatov si želijo nadzorniki slišati, pa ni želel povedati. Dodal je le, da imena kandidatov izbira NS in da so jih že povabili k sodelovanju. “Postopek bomo izvedli v najkrajšem možnem času. Nekako se bomo tempirali na naslednji mesec,” je še dodal Jovanovič.

Plos do imenovanja novega

NS je včeraj obravnaval še odstopno izjavo Andreja Plosa z mesta predsednika uprave. Ta bo banko vodil do prihoda novega prvega moža druge največje slovenske banke. Prav tako do takrat v upravi ostaja Manja Skernišak. Kot smo že poročali, naj bi bila uprava Nove KBM po novem štiričlanska. Kot najresnejši kandidat se omenja dosedanji generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc. Izključeno pa naj ne bi bilo niti to, da bi kot član uprave pri nadaljnjem delu sodeloval tudi Plos, ki naj bi užival veliko zaupanje predvsem pri zaposlenih Nove KBM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.