Slovenija
31 ogledov

Valantova podjetja pod lupo

Če se bo Unpis strinjal z mnenjem, da so Valantove družbe povezane, bi morale te Žurnal24 main
Športna loterija. Ali je njeno lastništvo zakonito, bodo vnovič preučili.

"Lastniška struktura Športne loterije je nezakonita," izhaja iz pravnega mnenja, ki ga je pripravila odvetniška pisarna Mrva. Z urada za nadzor nad prirejanjem iger na srečo (Unpis) so nam po šestih dneh v torek odgovorili, da bodo gradivo (mnenje obsega tri strani) proučili. Če bodo ugotovili nova dejstva, bodo ukrepali skladno z zakonom.

Sporen je preplet družb, ki jih poznavalci uvrščajo pod okrilje Staneta Valanta in imajo skupaj več kot tretjino Športne loterije. Zakon dovoljuje, da imajo povezane osebe največ 20 odstotkov.

Maksima Invest in Finetol sta leta 2007 skupaj objavila prevzem in sklenila delniški sporazum v zvezi z upravljanjem NFD Holdinga. Nimata sicer več kot polovičnega deleža (le 47 odstotkov), vendar imata na vseh skupščinah absolutno večino, na njun predlog pa se imenuje nadzorni svet, ki imenuje upravo. Maksima Invest in Finetol sta zato koncern, ki obvladuje NFD Holding, zato bi jih morali obravnavati kot eno osebo, ugotavlja odvetnik.

Unpis sicer najmanj štirikrat na leto preverja lastništvo prirediteljev iger na srečo, nepravilnosti pa do zdaj niso ugotovili.

Bwin kmalu na zatožni klopi
Tožba. Odvetniška pisarna Mrva sicer zastopa Bwin. Tožita ga fundaciji za šport in humanitarne ter invalidske organizacije, ki se financirata iz igralniških koncesij. Bwin pri nas koncesije nima in dajatev ne plačuje, zato fundaciji tožita zaradi desetmilijonske škode. Prva obravnava bo maja po dveh letih od vložitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.