Slovenija
21 ogledov

Van Rompuy poziva k uresničevanju reform

slovenija 05.07.2010 Herman Van Rompuy, izjavi za medije, srecanje predsednika E Žurnal24 main
Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy bo danes na šestem obisku v Sloveniji. Sestal se bo s predsednico vlade Alenko Bratušek in s študenti razpravljal o prihodnosti Evrope.

Gostiteljica uradnega obiska je premierka Alenka Bratušek, sicer pa se bo Herman Van Rompuy v okviru kratkega, približno štiriurnega obiska srečal tudi s predsednikom republike Borutom Pahorjem in predsednikom državnega zbora Jankom Vebrom.

Po uradnih napovedih bo srečanje Bratuškove in Van Rompuya osredotočeno na teme marčnega vrha Evropske unije, med katerimi so evropski semester, industrijska politika ter energetski in podnebni cilji, na ukrepe za krepitev gospodarske rasti in zaposlovanja ter na razmere v Sloveniji. Poleg tega bo Van Rompuy skupaj s Pahorjem na pravni fakulteti v Ljubljani s študenti razpravljal o prihodnosti Evrope.

Neuradno pa je bilo v Bruslju mogoče izvedeti, da lahko Bratuškova od Van Rompuya pričakuje poziv k nadaljnjemu izvajanju strukturnih reform in uresničevanju zastavljenih fiskalnih ciljev.

Van Rompuy je doslej Slovenijo obiskal petkrat. Prvič takoj po izvolitvi za prvega stalnega predsednika Evropske unije, 1. decembra 2009, nato dvakrat leta 2010, julija pred začetkom prve turneje po Zahodnem Balkanu in oktobra po koncu druge balkanske turneje, junija 2011 tik pred referendumom o pokojninski reformi in maja predlani.

Komentarjev 1
  • ennanova 11:58 03.februar 2014.

    Kaj prinaša napredovanje v neoliberalni svet?Nekaterim, teh je izjemno malo, veliko, večini ničesar ali pa zelo malo. In da ne bo nobenega nesporazuma: jugoslovanski državni kapitalizem je bil nemogoč, nedemokratičen sistem, obsojen na propad, saj je bil ekonomsko nevzdržen, ...prikaži več pa tudi vse preveč …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1446-kaj-prinasa-napredovanje-v-neoliberalni-svet