Slovenija
14 ogledov

Van Rompuya naša vlada spravila v neprijeten položaj

Herman Van Rompuy in Janez Janša Saša Despot
Potem ko so v četrtek iz urada predsednika vlade sporočil, da podporo Janši izraža tudi predsednik Evropskega sveta Van Rompuy, je ta sporočil, da se ne želi vpletati v domačo slovensko politiko. Neuradno celo zelo v zadregi zaradi solo PR akcije slovenske vlade.

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy ne želi komentirati slovenske domače politike ali se vanjo vpletati, so danes sporočili iz Van Rompuyeve tiskovne službe v odzivu na različna tolmačenja, ki jih je sprožilo včerajšnje sporočilo za javnost kabineta predsednika vlade Janeza Janše.

Iz kabineta predsednika vlade so namreč sporočili, da je Van Rompuy po telefonu poklical Janšo in mu izrazil osebno podporo ob zadnjih političnih dogajanjih v Sloveniji. Kot so navedli, je Van Rompuy poudaril "pomen politične stabilnosti v časih, ko se sprejemajo pomembne reforme ter ukrepi, ki so za državo strateškega pomena".

V Van Rompuyevi tiskovni službi so v četrtek dejali, da lahko le potrdijo, da je telefonski pogovor potekal, interpretacije pa prepuščajo tistim, ki jih dajejo.

To je sprožilo niz različnih tolmačenj, tudi javni vprašanji evropskih poslancev Iva Vajgla in Jelka Kacina Van Rompuyu, ali je obveščen o zadnjih političnih dogodkih v povezavi z objavo poročila komisije za preprečevanje korupcije.

Danes so v Van Rompuyevi tiskovni službi klic potrdili in dodali, da v pogovoru ni bilo govora o slovenski notranji politiki.

"Potrjujemo, da je telefonski pogovor včeraj potekal - v okviru niza telefonskih pogovorov na temo naslednika Junckerja na čelu evroskupine. Predsednik Evropskega sveta ne želi komentirati ali se vpletati v slovensko domačo politiko," je pojasnil Van Rompuyev tiskovni predstavnik Preben Aamann.

Z objavo te izjave so predsednika Evropskega sveta "postavili v neprijeten položaj," so dodali.

Kot so še zapisali na spletni strani EurActiv, so bili v Van Rompuyevi pisarni presenečeni nad slovensko izjavo, zanjo pa so izvedeli šele v četrtek zvečer, ko so jih poklicali slovenski novinarji in prosili za potrditev informacije.

Komentarjev 4
  • ennanova 21:09 11.januar 2013.

    Čas ogorčenjaDanes preprosto ni več časa za sprenevedanje. Stvari so jasne: ali se postavimo ZA pravičnost in svobodo,http://za-misli.si/kolumne/rok-kralj/726-cas-ogorcenja

  • Klemen Zec 20:27 11.januar 2013.

    PONOVNO "LAŽ", "PODTIKANJE" IN "PREVARA"tako sprevrženi ljudje pač ne sodijo v vrh ene skromne in poštene Slovenije, je tako ??taki lažnivi prevaranti sodijo pred neodvisno poroto,kjer jim bodo sodili in dokazali nespoštovanje zakonov, ki so jih spisali za ...prikaži več navadno rajo, sami pa izkoriščajo emuniteto, sprevrženo ! ...

  • URIAH HEEP 17:23 11.januar 2013.

    Ste pa kekci.Dokler JJ izvaja direktive neizvoljene in nedemokratične Evropske Komisije,NWO agende jih boli kurac, kdo je na oblasti.Njih zanima samo prevzem Slovenije za drobiž.Oz, da bodo korporacije oz Bildeberg lastniki dobli Slovenijo in našo industrijo ...prikaži več za drobiž.Mater ste naivni ljudje.