Slovenija
30 ogledov

Vandali po Celovških tudi na Novih Poljanah

Ljubljana 04.10.10, Celovski dvori, bloki, stanovanja, foto: Benjamin Kovac Žurnal24 main
Promblem z vandalizmom poskušajo rešiti z dodatnimi kamerami, čeprav imajo v soseski, kjer nadzor je, podobne težave.

Podobne, vendar ne tako hude težave s kriminalom, kot jih imajo najemniki stanovanj v Celovških dvorih, imajo zadnje čase tudi stanovalci Novih Poljan, so povedali na Javnem stanovanjskem skladu Mestne občine Ljubljana (JSS MOL), ki je lastnik neprofitnih stanovanj. Težave imajo predvsem zaradi vandalizma, poškodovanih avtomobilov in ukradenih registrskih tablic, čeprav je v tej soseski sistem parkiranja urejen in nadzorovan.

Kljub temu bo JSS MOL skupaj s stečajnim upraviteljem stanovanj v soseski vgradil dodatne varnostne kamere ter nadgradil sistem kontrole pristopa v stavbo in garaže.

Težave s stroški

Najemnica, ki nas je opozorila na kriminal v soseski ob Celovški cesti, je potarnala tudi zaradi stroškov: "Težko preživim čez mesec, potem pa imam še po nepotrebnem dodatne stroške zaradi kraj, in to v garaži, za katero vsak mesec plačujem. Je to smiselno?" Dodala je, da je tako že od začetka in da tem težavam ni videti konca. Na JSS MOL so povedali, da teh besed ne morejo komentirati in da se zavedajo, da je v zdajšnjih težkih časih vsak dodaten strošek nepotrebna obremenitev za najemnike. Zaradi tega želijo s kamerami zagotoviti čim varnejše in primernejše okolje.

Tarna več najemnikov

Na JSS MOL se je zaradi težav z vandalizmom v Celovških dvorih obrnilo več najemnikov. Spomnimo, da neuradna policijska statistika kaže, da so bili samo letos v tej soseski trije vlomi v stanovanja, šest v vozila, 21 v kleti, več tatvin registrskih tablic, devet poškodovanj tuje stvari ter 27 posredovanj zaradi kršitev javnega reda in miru. Poleg tega pa so policisti na tem območju zasegli tudi dva ukradena avtomobila in več registrskih tablic.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 02:10 23.avgust 2013.

    Kdo bo to bando cigansko v tej državi spravil v red. Se bo pojavu en Dolfe in bo dobil priložnost čist na demokratičen način.

  • Oxxo 22:34 22.avgust 2013.

    @zic A misliš da kradejo prebivalci nove soseske?Malo verjetno.Podobno se je dogajalo na našem koncu - v novogradnji. Serijski vlomi v avtomobile, kleti, odtujitev vozil... Kriminalna mularija hitro zavoha priložnost...Nas je rešila AKTIVNA varnostna služba ...prikaži več (se plača) in postavitve kamer ... zdaj je mir. Vsaj za 1 x...

  • zic 22:20 22.avgust 2013.

    No, a ni žalostn, da nudiš temle nizkotnežem udobno bivanje oni ti pa vračajo z barbarskim obnašanjem...vse vn spokat pa u barake pa da jih vidm pol???????