Slovenija
35835 ogledov

Vandali razdejali Praznično vasico

vandalizem bistrica ob sotli Facebook/Občina Bistrica ob Sotli
Nepridipravi so poškodovali Praznično vasico, ki so jo postavili v parku pri občini v Bistrici ob Sotli.

Občina Bistrica ob Sotli je pripravila pester program dogodkov v mesecu decembru. V začetku meseca so v parku pri občini prižgali luč in odprli Praznično vas. 

Vendar pa so bili občani v četrtek zjutraj neprijetno presenečeni. Neznanci so namreč čez noč uničili in poškodovali precej okraskov, so objavili na Facebook strani Občine Bistrica ob Sotli. Poleg tega je bila uničena pravljična razsvetljava, iz ene od hišk pa so bile lučke odtujene. 

Župan Franjo Debelak je dejal: "Žal se tovrstni vandalizem dogaja tudi pri nas. Taka dejanja moramo obsoditi kot nesprejemljiva. Vendar pa ne smemo dovoliti, da bi nam vzela voljo do ustvarjanja. Zaradi vseh dobrih ljudi, ki se trudimo, da bi bil svet boljši in prijaznejši, bo tudi pri nas ta božično novoletna pravljica delovala tudi naprej.

Dogodek so prijavili policiji, obenem pa prosijo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o vandalizmu, da jim to sporočijo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • munja 11:53 09.december 2023.

    Pa kaj je s temi ljudmi, ne znajo sproščat svoje odvečne energije kje drugje ali je pa to samo in zgolj čista objestnost, ker jim je dolgčas!! Kreteni!!

  • bostjan550 20:55 08.december 2023.

    Mogoče so pa ti vandali iste kategorije kot so bili petkovi kolesarji v času vlade JJ

  • Avatar Tone Murgelj
    bumbar11 16:20 08.december 2023.

    Vsi ti Nepridipravi so samo ogledalo Staršev in njihove NEvzgoje!!!!