Slovenija
29 ogledov

Vandali s kantami nad šolo

Vandali so poškodovali stavbo in videonadzor, pred vrata navlekli smetnjake in v Žurnal24 main
V noči na ponedeljek so vandali z zabojniki za smeti dobesedno zabarikadirali dostop v Gimnazijo Moste. Poškodovali so tudi videonadzor in vhodna vrata, na katerih so bile sledi lepila.

Na kup smetnjakov pred vhodnimi vrati pred vhodom v gimnazijo je zjutraj naletela pomočnica ravnateljice Gimnazije Moste in takoj poklicala policijo.

"Osebno z delom na šoli ali našimi dijaki v zvezi s tem dogodkom ne vidim direktne povezave. Šlo je za čisti vandalizem," nam je povedala ravnateljica Gimnazije Moste Nika Gams.

Slabo za ugled sicer dobre šole
"Ta dogodek je nam, šoli in našemu ugledu povzročil veliko škode. Ljudje so se zjutraj vozili mimo in gledali, kaj se dogaja. Saj veste – policija, trak in preiskava. Dejansko to z našim delom in našimi dijaki najbrž ni imelo nobene posredne zveze. Še vedno smo dobra šola, delo poteka popolnoma normalno, žal pa smo bili žrtve nočne objestnosti," je še dejala Gamsova.

Pred vhod navlekli smetnjake, nad vrata z lepilom
"Okoli 8. ure zjutraj so Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana obvestili o poškodovanju tuje stvari. Gre za kaznivo dejanje po 220. členu kazenskega zakonika RS,  zgodilo pa naj bi se v noči na 4. april," je za zurnal24.si pojasnil Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Kaznivo dejanje se nanaša na poškodovanje same stavbe Gimnazije Moste na Zaloški cesti, je pojasnil Stojnšek.

Storilci so pred vhodna vrata navlekli tudi smetnjake in dijakom ter zaposlenim onemogočili vhod v šolo, poškodovali videonadzor in ena od vhodnih vrat polili z lepilom.

"Policisti zbirajo obvestila glede storilcev kaznivega dejanja in bodo o tem obvestili pristojno tožilstvo," je v zvezi z dogodkom še dodal tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.