Slovenija
24 ogledov

Vandali ukradli defibrilator

Defibrilator Profimedias
Včeraj so predstavniki novomeške občine obvestili policiste, da so ponoči neznanci iz omarice na Lekarni Novak na Novem trgu ukradli avtomatski zunanji defribilator (AED).

"Občini so naredili za nekaj tisoč evrov škode. Bistveno pa je, da so s tatvino ogrozili življenja tistih, ki bi ob srčnem zastoju potrebovali učinkovito pomoč," pravijo policisti.

AED (avtomatski eksterni defibrilator) je naprava, ki se uporablja za ukrepanje ob srčnem zastoju. Z njo skozi srce prizadetega spustimo sunek električnega toka (t. i. defibrilacija).

Naprava je namenjena uporabi laikov in je varna. Po nekaterih podatkih je ob takojšnji uporabi defribilatorja po zastoju srca verjetnost preživetja 90 odstotna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • kapibara 15:40 22.junij 2015.

    Upam da ga "zdrav" sproba na sebi..

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:21 22.junij 2015.

    To niso več ljudje...to so psihiči. Jz raj crknem k da ukradem nekaj kar rešuje življenja. Nekateri pa nimajo niti tok trohice časti in srca zgleda. Boli jih k...važn da imajo oni dnar. Pa tud če zato nevem kok nedolžnih ...prikaži več ljudi umre....kera nesramnost!!! Nesramne kraje bi morale biti še dodatno kaznovane! Taki ljudje po kazni ne bi smel imet več vstopa v državo. Niso ubogi ker so brez države ...če so tkole nesramni!!!

  • miro 10:33 22.junij 2015.

    To je pa res višek nesramnosti neodgovornosti da se kaj takega sploh zgodi. To lahko naredi samo človek kateri nima niti trohice vesti v sebi. Obenem pa bi prosil nekatere komentatorje tu da se vzdržijo političnih zadev. ZAKAJ MORATE V ...prikaži večATE V VSAKO STVAR VPLETAT POLITIKO,Že tako jo je dovolj v negativnem smislu ne da še komentirate v takem stilu . HVALA DA STE PREBRALI MOJ KOMENTAR IN UPAM DA BO ČIM MANJA TAKIH DOGODKOV HVALA