Slovenija
31 ogledov

Varčevalci brez denarja

V diplomatskih krogih se sprašujejo, ali se je Kosorjeva s Pahorjem v Bohinju sm Žurnal24 main
Ljubljanska banka. Politiki niso enotni, kaj pomeni pismo iz Basla.

Interpretacije. Hrvaška premierka Jadranka Kosor je danes po objavi Večernjega lista, da naj bi prišel iz baselske Banke za mednarodno posredovanje v Baslu negativen odgovor na hrvaško prošnjo za posredovanje, bežala pred novinarji. Njen finančni minister je bil po dogovoru med premierjema zadolžen, da prosi Basel za pomoč.

Slovenski premier Borut Pahor pa je bil po posvetovanju z ministrom Mitjo Gasparijem danes zadovoljen, dejal je: “Slovenija je zadovoljna, da je Hrvaška poslala vso dokumentacijo v Basel.”

Manj prizanesljivi so bili v slovenski diplomaciji, kjer se bojijo, da Hrvaška izvaja manever, kot ga je pred tedni, ko je razglasila, da bosta državi skupaj vložili v zračno obrambo, ki bi stala 40 milijonov, čeprav sedaj v okviru Nata ne stane nič.

Hrvaški mediji so zvečer poročali, da se dogovarjanje vrača na bilateralno raven. Torej slaba novica za varčevalce, ki denarja še nimajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.