Slovenija
25 ogledov

Varčujejo tudi pri "čagah"

Matjaž Kovačič NKBM mediaspeed
Novoletne zabave. Nekateri so jih odpovedali, drugi jim namenjajo manj denarja.

“Novoletnega srečanja za zaposlene letos ne bo, smo pa sredstva pri Zavarovalnici Maribor vložili v ukrepe za zdravje na delovnem mestu,” so pojasnili na Zavarovalnici Maribor.

Na MOM ni predvideno

Letos ne bo novoletne zabave za zaposlene v banki Raiffeisen, v Nigradu pa jo bodo sicer imeli, vendar bodo za “veseljačenje” namenili 35 odstotkov sredstev manj kot lani. “Za 230 zaposlenih pripravljamo popoldanski sprejem, strošek pa bo štiri tisoč evrov,” je povedal Srečko Hvauc, direktor Nigrada. Kot smo neuradno izvedeli, naj bi o tem, ali naj sploh priredijo zabavo, omahovali tudi pri Novi KBM, medtem ko bodo na Univerzi v Mariboru (UM) pri organizaciji in pogostitvi za zaposlene rektorata namenili bistveno manj sredstev kot prejšnja leta. “Rektor varčuje že pri drugih stvareh, kaj šele pri zabavi,” je za Žurnal pojasnil Teodor Lorenčič iz kabineta rektorja UM. Na Mestni občini Maribor (MOM) so nam dejali, da večjega praznovanja ni predvidenega, morda si bodo oddelki sami organizirali “kakšno kosilo”. Tovrstnega praznovanja nimajo tudi na Pošti Slovenije in v Mariborski livarni Maribor. Na Elektru Maribor bodo za zabavo porabili enak znesek kot lani.

“Druženje je pomembno”

Gregor Cerar, sekretar Območne organizacije Podravje in Koroška Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ob tem meni: “Že tako bo redko katero podjetje izplačalo božičnico, če pa ni niti druženja, je to za stanje v podjetjih še slabše.”

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:43 26.november 2011.

    Kje pa je več denarja,kot pri lopovskih sindikatih,vse državne firme so v prvi vrsti potopil sindikati,ki so z tajkuni vred kradli kar se je pokrasti dalo!

  • Niko_K_ 17:47 26.november 2011.

    Če pogledaš Facebook profil od g. Gregorja Cerarja iz Zveze svobodnih sindikatov, vidiš, da je ljubitelj Golfa, Jadranja, Whiskeya, Cigar in podobno.. Zelo vzorno za delavce..