Slovenija
28 ogledov

Varnost na Hrvaškem na slabem glasu

Hrvaška mora več storiti za sloves varne države, ugotavljajo hrvaški turistični Žurnal24 main
Tunizija, Turčija, Egipt, to so vse države, ki jih imajo Britanci, Nemci, Italijani in Čehi za varnejše od Hrvaške.

Hrvaško ministrstvo za turizem so zaskrbeli rezultati raziskave španske ustanove THR, ki pripravlja strateški načrt za razvoj hrvaškega turizma v obdobju med leti 2010 in 2014.

Kot poroča Večernji list, je petkova objava rezultatov precej neugodno dejstvo za hrvaški turizem. Vodilni v hrvaškem turizmu skušajo nekoliko omiliti podatke in opozarjajo, da je bila raziskava med zahodnimi gosti opravljane na majhnem vzorcu internetnih uporabnikov, pri čemer naj bi jih bil le zelo majhen del sploh kdaj na Hrvaškem.

Minister za turizem Damir Bajs pravi, da so tisti, ki so na Hrvaškem že bili, državi dali visoko oceno za varnost. „Očitno moramo nekaj storiti,“ je slab varnostni ugled Hrvaške v svetu komentiral Bajs. Sicer pa so drugi izsledki raziskave za Hrvaško ugodnejši, saj dokazujejo, da so bili turisti, ki so obiskali državo, z dopustom zadovoljni oz. celo prijetno presenečeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.