Slovenija
37 ogledov

Varnostnik na begu posnel svojo izpoved

Borut Hriberšek PU Ljubljana
Varnostnik Hriberšek je na begu naredil posnetek, v katerem pojasnjuje razloge za svoje dejanje. Kot pravi, mu ni žal, da pa ga je do tega pripeljal splet okoliščin.

Televizija Slovenija je objavila posnetek Sintalovega varnostnika Boruta Hriberška, ki ga je ta posnel v Nemčiji dan pred predajo slovenski policiji.

"Zdej, ful sem zafrknil, nič se ne zgovarjam. Mi ni žal, pač, ne vem ... v glavnem, ves način vsega, kar je bilo, kar se je napletlo ... na koncu je prišlo do tega, da sem naredil to, kar sem naredil," je izjavil.

Povedal je, da ropa ni načrtoval, odločil pa se je v trenutku. Odločilno je bilo to, da ni mogel poravnati dolga, ki ga je imel do doma za upokojence, v katerem je nastanjena njegova mama.

"Plačal sem položnico za 392 evrov. Nisem je mogel plačati, čeprav sem bil redno zaposlen," je vidno ganjen razlagal.

Pojasnil je še, da se je vrnil zaradi družine, saj "jih je kar nekaj, ki jih ne bi rad zapustil".

"Nisem ne kriminalec ne Robin Hood, le Borut Hriberšek," je povedal v izpovedi, ki jo je zaključil s pozivom vsem v podobni situaciji: "Psi lajajo, karavana gre dalje. Ko pa psi ratajo stekli, začnejo grist. Tako da ljudje, pokaž'mo jim hudiča."

Odnesel je več stotisoč evrov

47-letni Hriberšek, ki je v Sintalu skrbel za varovanje denarja, je 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel več sto tisoč evrov. Nato se je odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, v četrtek zvečer pa se je na Šentilju predal policiji. Del denarja je prinesel s sabo, del pa naj bi ga skril v sef na železniški postaji v nemškem Mannheimu.

Koliko denarja je iz ssefa odnesel, še vedno ni znano. Slovenski policisti namreč zatrjujejo, da točnega podatka še niso prejeli od nemških kolegov. V javnosti so se namreč pojavila namigovanja, da je odnesel 911 tisoč evrov, sam pa zatrjuje, da je bil v vrečah manj denarja.

Trenutno je v priporu, kjer ostaja še najmanj 30 dni.

Sindikat

Danes se je oglasil tudi sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije, ki sicer ne podpira njegovega dejanja, a hkrati izpostavlja stisko zaposlenih v dejavnosti zasebnega varovanja in opozarja, da delavci prejemajo zelo nizke plače. 

Komentarjev 4
  • dragec 09:16 24.april 2013.

    Borut, škoda, da si v enem momentu ratal pošten - ve tej SLO je veliko nepoštenih, ki nikoli ne bodo kaznovani!

  • chilli24 07:08 24.april 2013.

    Borut bo pošteno obsojen in bo šel tudi v zapor. Prav tako bo moral denar vrniti z obrestmi vred. TUKAJ JE POINT. Tajkunom bo nekaterim sojeno (na naše stroške), nekateri bodo šli tudi v zapor za kakšen mesec, nekateri bodo ...prikaži več pa še tožili državo ker so jih "po krivem sodno preganjali" NAKRADENE MILJONE PA NE BO NIHČE VRNIL. To je razlika in glavni problem. Enakost pred zakonom!!! Ja pa ja malo morgen.

  • recesija 23:50 23.april 2013.

    Tako kradejo privrženci leve opcije v Sloveniji. Ne 500 ali 1000 evrov. Ukradimo 1.000.000 evrov.Ni imel denarja za položnico, pa je ukradel 1.000.000 evrov.PB Polje vabi!