Slovenija
39 ogledov

Varnostnik rešil življenje

Varnostnik Nejc Osebni arhiv
V soboto, 4. februarja, je Sintalov varnostnik Nejc Sitar v kranjskem nakupovalnem središču Qlandia rešil življenje starejšemu moškemu, ki mu je odpovedalo srce.

Logo Junak Slovenije  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nejc je bil v službi v trgovskem centru. Medtem ko je opravljal svoje delo, ga je poklicala uslužbenka na informacijah in mu dejala, da se je moški na oddelku sadja onesvestil. Nejc je takoj stekel v trgovino. "Na tleh sem zagledal moškega, ki ni kazal znakov življenja. Takoj sem ga obrnil, pogledal, ali diha in ali mu bije srce. Utripa nisem začutil, zato sem ga nemudoma začel oživljati," nam je dogodek opisal Nejc.

Moški je med oživljanjem začel dihati. Ker Nejc ni bil prepričan, ali mu srce dejansko bije, je z oživljanjem nadaljeval vse do prihoda medicinske ekipe in tako moškega ohranjal pri življenju.

"Sploh nisem bil v šoku"

"Ne vem, kako, ampak sploh nisem bil v šoku. Takoj sem vedel, kaj moram storiti. Prva stvar, na katero sem pomislil, je bila, da moram moškega začeti čim prej oživljati. V trenutku sem izklopil vse ostalo," nam je pojasnil Nejc.

Zahvalil se mu je tudi vodja trgovskega centra

"Varnostnik N. S. je ukrepal profesionalno, preudarno in brez panike. Gospodu je do prihoda reševalcev nudil umetno dihanje ter masažo srca. S svojim dejanjem je človeku rešil življenje," se je v zahvali, ki je bila objavljena v reviji Sintalček, Nejcu zahvalil tudi vodja nakupovalnega centra Qlandia Kranj.

Zavarovalnica  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 1
  • fajr101 13:26 20.april 2012.

    "Moški je med oživljanjem začel dihati. Ker Nejc ni bil prepričan, ali mu srce dejansko bije, je z oživljanjem nadaljeval "Super, čestitke in pohvale Nejcu. Vseeno pa tele besede ne grejo ravno skupaj. Najbrš so novinarji kej pomešal...