Slovenija
28 ogledov

Varnostniki brez plač

varnostnik global bobo Žurnal24 main
Varnostniki družbe G7 Osrednja regija niso dobili junijskih plač, pa tudi julijskih ne bodo, nas je opozorila bralka, katere oče dela v tem podjetju.

"Delajo povprečno do 220 ur na mesec, delo je, a plače ni. Varnostniki so tiho, saj se bojijo, da bodo ostali na cesti, delajo nadure, ponoči, celodnevne izmene. Veliko jih je že skoraj pred penzijo, zato se bojijo izgube službe. Nekateri tudi za malico nimajo, saj je povprečna plača varnostnika v tem podjetju okrog 600 evrov s prevozom," opozarja bralka. 

Družba G7 Osrednja regija ima po podatkih portala gvin od 4. julija blokirana oba poslovna računa. Je ena od hčerinskih družb podjetja G7, ki je v stečaju. Glede na to, da so v stečaju tudi že nekatere druge hčerinske družbe (G7 Štajerska in Koroška in G7 Dolenjska), nas je zanimalo, ali je tudi G7 Osrednja regije zrela za stečaj. "Tega ne bi komentirala," je dejala stečajna upraviteljica matične družbe Sonja Krajnčič.

Dodala je še, da je sodišču že predlagala odprodajo hčerinske družbe G7 Osrednja regija in da si želi, da bi bila uspešna.

Komentarjev 1
  • mb 09:55 03.avgust 2011.

    ne morem razumeti, da podjetja zaupajo varovanje svojega premoženja podjetjem ki svoje zaposlene izkoriščajo s praktično suženjkim sistemom.kako lahko nekdo ki ima minimalno plačo, ali pa sploh ne, ki dela po 220 ur in več na mesec zanesljivo varuje premoženje ?!