Slovenija
33 ogledov

"Varnostno zahtevnejši"

Miro Petek Nik Rovan
Tožba. Oproščeni napadalec na Mira Petka od države zahteva odškodnino.

Napad. “Ni se obravnaval kakorkoli drugače kot drugi priporniki. Zagotovo pa je bil varnostno zahtevnejši za pravosodne policiste zaradi zadeve, zaradi katere je bil obtožen,” so včeraj pravosodni policisti iz mariborskih priporov pojasnjevali sodnici, ki presoja o tožbi Andreja Štruca zoper državo.

Štruc, ki ga je konec avgusta 2005 murskosoboško sodišče oprostilo očitkov, da naj bi s še štirimi domnevnimi pajdaši pretepel nekdanjega novinarja in poslanca Mira Petka, namreč od države zahteva dobrih 412 tisoč evrov odškodnine. Zaradi domnevne vpletenosti in sojenja za napad pa je bil med septembrom 2003 in avgustom 2005 714 dni priprt.

“Omejeni sprehodi”

Štruc zahteva odškodnino med drugim zato, ker naj bi mu za rešetkami onemogočali dvourne sprehode, ki so mu pripadali. “Velja določen režim, pravila, ki so za vse enaka. Tako tudi pripornik, ki je na sodišču ali drugje med tem, ko je njegova skupina na sprehodu, zaradi organizacije dela preprosto ne more na sprehod naknadno,” pa na ta očitek odgovarjajo pazniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.