Slovenija
42 ogledov

Varšava proti Ljubljani

Banke na Varšavski borzi so vrednotene višje kot pri nas, kar bi lahko dvignilo Žurnal24 main
NKBM. Kmalu bo kotirala na dveh borzah.

Nadzorni svet Nove KBM (NKBM) je včeraj potrdil prospekt za dokapitalizacijo v Varšavi. Objavljen bo v ponedeljek, ko bodo tudi uradno znani roki in cena dokapitalizacijske delnice. Poznavalci ocenjujejo, da bo razpon cene okrog 10 evrov.

99 tisoč in 453 delničarjev ima NKBM. Po javni prodaji jih je bilo več kot 109 tisoč, pred mesecem in pol pa 543 več kot včeraj.

Po dokapitalizaciji bodo delnice kotirale tako v Ljubljani kot v Varšavi. "Ne pričakujem večjega razkoraka med kotacijama," pravi Matjaž Bernik iz Ilirike. "Razlika v ceni najverjetneje bo, sčasoma pa bo prišlo do arbitraže in bo tečaj osciliral okoli cene na borzi, na kateri bo večja tržna kapitalizacija," ocenjuje Ani Klemenčič iz GBD.

Prodaš tu in kupiš tam
Delničarji bi se lahko odločili, da delnice tukaj prodajo in jih kupijo v Varšavi, če bi bile tam cenejše, pravita oba sogovornika, vendar opozarjata na stroške. "Tako naročilo je mogoče oddati pri nas, so pa stroški poravnave v Varšavi zaradi skrbniških računov nekoliko višji," pojasnjuje Bernik. Ani Klemenčič pa poudarja, da je osnovno vprašanje kako izboljšati donosnost delnic in s tem povečati zanimanje vlagateljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.