Slovenija
51 ogledov

Varuhinja nad zavod

Takole so minulo sredo pred zavodom za zaposlovanje protestirali tuji delavci. S Žurnal24 main
Pritožbe. Čez zavod za zaposlovanje jih je vse več. Zavod: večja so pričakovanja.

Nezadovoljni. Državljani se vse več pritožujejo zoper delo zavoda za zaposlovanje, so nam povedali v uradu varuhinje človekovih pravic, zato varuhinja v prihodnjih dneh načrtuje tudi sestanek s predstavniki zavoda.

Kot pravijo pri varuhinji, so največ pritožb prejeli zaradi nestrinjanja z izbrisom iz evidence brezposelnih in zaradi ukinitve prejemanja denarnega nadomestila.

Kam se lahko pritožite?

Kontakti. Na zavod se lahko pritožite prek elektronske pošte na naslov: info@ess.gov.si ali na telefonsko številko kontaktnega centra (080 1998).

Pobudniki se pritožujejo tudi, da zavod ni dovolj učinkovit pri iskanju zaposlitve, da jih kot brezposelne ni zadostno seznanil z njihovimi pravicami, obveznostmi in posledicami, ki jih lahko doletijo zaradi neizpolnjevanja zavodovih zahtev.

“Obravnavali smo tudi pritožbe zaradi domnevno diskriminatornega ravnanja zavoda pri zaposlovanju in zaradi domnevne neučinkovitosti pri vključevanju Romov v javna dela,” še pravijo v uradu varuhinje.

S težavami k svetovalcu
“Število brezposelnih v državi narašča, njihova socialna in psihološka stiska se povečujeta, kar lahko pomeni tudi večja pričakovanja,” pa na to odgovarjajo na zavodu.

115.132 ljudi je trenutno prijavljenih med brezposelnimi v evidenci zavoda za zaposlovanje.

Pravijo še, da redno spremljajo zadovoljstvo brezposelnih in delodajalcev ter da so analize pokazale, da so večinoma zelo zadovoljni z delom zavoda.

Brezposelnim, ki potrebujejo dodatna pojasnila ali pomoč, pa svetujejo, naj se obrnejo neposredno na zavod, in sicer k svojemu svetovalcu zaposlitve, ki najbolje pozna primer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.