Slovenija
41 ogledov

Varuhinja najprej v Piran

“Namesto, da bi živel v miru, se zaradi prevar lucijskega odvetnika že 15 let vl Žurnal24 main
Človekove pravice. Primorska regija ne izstopa po številu in področju pritožb.
Piranske zgodbe

Pregled. Čebašek-Travnikova je povedala, da se številne pobude ljudi nanašajo prav na sodne primere – takšne so bile tri včerajšnje zgodbe. V podrobnejši pregled bo vzela še pritožbo nad policijo zaradi ravnanja z mladoletnikom, pritožbo zaradi obratovanja enega od piranskih lokalov, primer vprašanja nadomestila za telesno okvaro in primer premestitve v enem od državnih organov.

“Zadovoljen sem!” je po včerajšnjem dobre pol ure trajajočem pogovoru z varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek-Travnik povedal 66-letni upokojeni delavec carine Blaž Ždrnja iz Kampolina. Nato je povzel svoj primer, eno od piranskih pobud, ki jih je varuhinja s svojimi sodelavci prevzela v pregled.

Namesto, da živim v miru, se že 15 let vlačim po sodiščih in živim kot v postojanki divjega zahoda ter po pravilih lokalnega šerifa, odvetnika iz Lucije. Nerazčiščenih imava veliko pravdnih in drugih zadev, on pa se skriva ali pa na sodišču nastopa z nepoštenostjo in lažmi,” je med drugim razložil Ždrnja, zadovoljen, ker mu je varuhinja dejala, da bo v svoji pristojnosti storila vse za njegov primer.

Nova praksa
Čebašek-Travnikova bo poslej pogosteje poslovala po občinah; to prakso je včeraj začela v Piranu, namenjena pa je vsem, ki ne morejo priti v Ljubljano.

10 pobud so Pirančani neposredno podali varuhinji in njenim sodelavcem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.