Slovenija
19 ogledov

Vaščani dobili intervencijsko cesto

Bogdan Zoratti, namestnik poveljnika civilne zaščite, je povedal, da so staro po Žurnal24 main
Rešitev. Prebivalci vasi Saksid med poplavami ne bodo več odrezani od sveta. Obnovili staro poljsko pot.

Danes bodo odprli intervencijsko cesto med naseljema Saksid in Budihni, ki ležita med Dornberkom in Branikom.

Cesta, ki Saksid povezuje z magistralno cesto Nova Gorica–Sežana, je ob večjih količinah dežja namreč poplavljena. Ker Saksid nima druge prometne povezave, ostanejo krajani med poplavami odrezani od sveta; do njih ne morejo niti intervencijska vozila. Mestna občina Nova Gorica je zato obnovila staro poljsko pot tik ob železniški progi in ta se bo uporabljala kot intervencijska cesta med Saksidom in Budihni. Bogdan Zoratti, svetovalec novogoriške občine za zaščito in reševanje ter namestnik poveljnika civilne zaščite, nam je povedal, da so ukrepali, ker se je težava vlekla že dlje, ustrezna gradbena dela, za katera so namenili 30 tisoč evrov, pa so izvedli zadnji teden.

Na Ajdovskem pa so že v petek odprli intervencijsko pot mimo plazu Stogovce; uredili so jo zelo hitro. Sredi februarja naj bi po njej stekel še lokalni promet in tako olajšal življenje zlasti prebivalcem Gore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.