Slovenija
51 ogledov

Vaskrsić občino prosi za pomoč

Deložacija družine Vaskrsić
1/6
Saša Despot
Zoran Vaskrsić je po petkovi deložaciji občino Litija prosil za pomoč. Pred tem pa se je pred MNZ zbralo nekaj posameznikov, med njimi tudi Ladislav Troha, ki je bil v petek med protestniki, ki so nasprotovali deložaciji Vaskrsićevih.

Troha je pred mediji zažgal odločbo o globi za prekršek, ki mu jo je izrekla policija. Ob tem je poudaril, da so v petek protest izvajali mirno, policija pa jih je "brutalno" odstranila. Zato demonstrativno ne bo plačal kazni.

Izvršitelj je družino Vaskrsić v petek deložiral iz hiše, ki jo je litijsko sodišče prodalo v postopku izterjave 124 evrov, ki jih je Zoran Vaskrsić dolgoval podjetju Vodovod-Kanalizacija.

Občina mu lahko pomaga

Litijski župan Franci Rokavec je medtem povedal, da je Zoran Vaskrsić dopoldne poklical na občino zaradi rešitve stanovanjske stiske.

Podžupanja Lijana Lovše mu je pojasnila, da mu lahko omogočijo izjemno dodelitev stanovanja v najem za določen čas oziroma za najmanj dva meseca, dokler se ne zaključi razpis za neprofitna najemna stanovanja.

Vaskrsić se bo pogovoril s svojo družino in sorodniki, pri katerih bivajo od petkove deložacije. Ali se bo odločil za občinsko stanovanje ali pa bo počakal na zaključek celotnega postopka za izbor prosilcev za neprofitna stanovanja, bo občini sporočil kmalu.

"Če se na razpisu za neprofitna stanovanja ne bom visoko uvrstil za dodelitev stanovanja, bi moral občinsko stanovanje zapustiti v roku enega meseca. Jaz si pa teh deložacij ne morem več privoščiti, ker sem psihično čisto uničen," je poudaril Vaskrsić.

"Miru ne bodo dali"

Vaskrsiću se sicer pridružujejo ljudje s podobnimi problemi, da bodo javnosti podrobno predstavili celotno problematiko. Ob tem je tudi poudaril, da je minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič v medijih priznal, da je imela sodnica v njegovem primeru še drugo možnost in je ni izkoristila.

Znova je zagotovil, da "miru ne bodo dali, da gredo na vse ali nič, vse do Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu".

Komentarjev 9
  • privat 16:24 20.marec 2012.

    troha je legenda...kje je bil naš kučan,kje janša...no vidiš!!

  • Žurnalček 23:56 19.marec 2012.

    Vaskrsič nima absolutno nikakršnje pravice do kakršnjega koli stanovanja iz državno-občinskega sklada . Absolutno nobene! Zato ker ni revež in ima dohodke , takšne , da si komot najame 100m2 v Litiji namesto lizinga za avto ! Ima pa vse ...prikaži več pravice da na EU sodišču zjebe tole Litijsko mafijo , če se že država sama ne bo znala z njo obraćunati in ga na koncu še prositi , da se vrne v svojo hišo, če se bo sploh hotel ! Samo en detalj. Garaža katere lastnik je leži na drugi parceli kot hiša , vendar sta parceli sosedi. Po zakonu ima absolutno predkupno pravico sosed oz. mejaš ! Njega ne da niso obvestili , da je sosednja parcela naprodaj, niso ga obvestili niti , da se njegova hiša prodaja ! Zdaj boste pa izvajali ko bajagi nadzor nad državnimi uslužbenci. SODNICO in IZVRŠITELJA v preiskovalni zapor in jih tam rihtajte !

  • Bumb 21:54 19.marec 2012.

    http://signup.wazzub.info/?lrRef=2812d8d9 poglej si mal fajn zadeva za zasluzt kksn dodatn euro INFO: http://cvenk.blog.com/