Slovenija
49 ogledov

Vaskrsićevi gredo v občinsko stanovanje

Deložacija družine Vaskrsić Saša Despot
Družina Vaskrsić, ki so jo 16. marca deložirali iz hiše zaradi 124 evrov dolga in odtlej živi pri sorodnikih, se je odločila za občinsko stanovanje, je dejal Zoran Vaskrsić. Po zagotovilih litijskega župana Francija Rokavca naj bi se to zgodilo v ponedeljek.

Kot je dejal Zoran Vaskrsić, se je družina po pogovoru tudi s sorodniki, pri katerih sicer živijo od deložacije, odločila za občinsko stanovanje.

"S podžupanjo Lijano Lovše sem se pogovarjal po telefonu v sredo in ji sporočil našo odločitev. Dejala je, da bo zadevo dala naprej in da me bodo poklicali. Vendar me še niso," pravi Vaskrsić. Dodaja, da se je za to odločil tudi iz razloga, da "ne bo izpadlo, da noče od države nič".

Litijski župan Franci Rokavec je pojasnil, da je Vaskrsić v pogovoru s podžupanjo dejal, da si želi, da bi mu v sedmih dneh ponudili stanovanje. "Mi smo poiskali rešitev in v ponedeljek mu bomo ponudili stanovanje v Šmartnem," je dejal in dodal, da ga bodo o tem najverjetneje obvestili po telefonu.

Občina Litija družini Vaskrsić namreč lahko omogoči izjemno dodelitev stanovanja v najem za določen čas oziroma za najmanj dva meseca, dokler se ne zaključi razpis za neprofitna najemna stanovanja.

Komentarjev 5
  • mia 15:35 24.marec 2012.

    če ti je tu hudo zato, ker nisi slovenec, pojdi domov. tu ni lepo niti nam, ki smo slovenci in smo doma. razen tajkunov in politikov imajo privilegije le priseljenci iz bivše juge in romi.

  • Tupamaros 07:57 24.marec 2012.

    Zna se , "Slovenac", državljan s posebno zaščito. Pomozite jadniku dok se opet ne "snadje".

  • mia 07:24 24.marec 2012.

    revež si odtrga od ust, da plača vse položnice. potem pa pride nekdo, ki plačevalni sistem ignorira. res so mu vzeli hišo, kolikim bi vzeli, če bi se vsi tako vedli, bi potem vsi dodili občinska stanovanja?