Slovenija
23 ogledov

Vašo številko bodo brisali

LPP Žurnal24 main
LPP-informacije. Prijava brezplačna, odjava po ceniku operaterja.
Kako se lahko odjavite
Odjava. LPP bo vašo telefonsko številko izbrisal iz baze podatkov, če boste poslali zahtevo za izbris. To lahko storite prek spleta (povezavo na odjavo od LPP BUS INFO bo možno najti na spletni strani Lpp.si) ali tako, da na telefonsko številko 051 092 pošljete SMS z vsebino: “Odjavljam LPP BUS INFO.” Medtem ko je prijava v sistem brezplačna (plača se le SMS z vsakokratno zahtevo po informaciji), boste morali SMS za odjavo plačati sami po veljavnem ceniku svojega operaterja.

Potniki se bodo lahko od srede (od 18. ure) od storitve SMS BUS INFO, ki jo izvaja Ljubljanski potniški promet (LPP), tudi odjavili.

Na LPP so se za možnost odjave odločili po tem, ko je po našem poročanju primer prevzela informacijska pooblaščenka in podjetju naložila, naj omogoči tudi odjavo.

Po pooblaščenkinem mnenju lahko namreč podjetje podatke zbira in obdeluje le do tedaj, ko posameznik to prekliče.

Spomnimo: ko se je od storitve želela odjaviti naša bralka, so jo na LPP zavrnili, češ da se ni od česa odjaviti, saj uporabnik dobiva informacije o odhodih avtobusov le na svojo zahtevo, ko pošlje SMS.

Telefonsko številko bo LPP po novem izbrisal v 24 urah, če bo SMS poslan na delavnik. Informacijska pooblaščenka pa je ob tem napovedala, da bo budno spremljala, ali bodo na LPP odjavo omogočili vsem, ki se bodo zanjo odločili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.