Slovenija
38 ogledov

VB: Luknjo bodo polnili z gozdovi

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Britanska ministrica za okolje Caroline Spelman načrtuje masovno prodajo britanskih gozdov in na tak način zmanjšati proračunsko luknjo.

Po pisanju britanskega časnika The Sunday Telegraph bo Spelmanova načrt predstavila v prihodnjih dneh. Do leta 2020 naj bi tako prodali 748 tisoč hektarjev britanskih gozdov.

Zaradi napovedane prodaje so na Otoku že zaskrbljeni nekateri naravovarstveniki, saj bi tako lahko gozdove kupila privatna podjetja in zgradila počitniške hišice, golf igrišča in druge zabavne vsebine.

Po novem naj bi bili tako v nevarnosti tudi nekateri več tisoč let stari gozdovi, saj naj tam sečnja več ne bi bila prepovedana. Med njimi je tudi gozd Dean in Sherwood.

Zaskrbljene naravovarstvene organizacije so ministrico že pozvale, da naj s spremembo zagotovi, da bodo gozdovi še naprej lahko dostopni za vse.

Reševanje proračunske luknje s prodajo gozdov je poskušal že vlada John Majorja leta 1992. A se je kasneje zaradi pritiska javnosti načrtom odpovedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.