Slovenija
32 ogledov

VB: ministra skrbi "protipodjetniška kultura"

Britanski milijonar je na lotu zadel še nekaj "milijončkov". Žurnal24 main
Britanski finančni minister George Osborne je pozval, da se je treba zoperstaviti "protipodjetniški kulturi", ki so jo sprožila izplačila milijonskih nagrad britanskim direktorjem. Slednje lahko po njegovem mnenju ogrozi oživljanje gospodarstva.

"Naj povem nekaj glede plač in nagrad," je dejal Osborne v govoru predstavnikom Združenja malih podjetnikov.

"Seveda so nagrade za slabo poslovanje nesprejemljive – in tisti, ki verjamejo v prosti trg, bi prvi dejali enako," je povedal in dodal, da močnega gospodarstva ni brez nagrad za tiste, ki dosegajo uspehe.

Opozicijska laburistična stranka se namreč zavzema za zmanjšanje višine nagrad najboljšim britanskim direktorjem in je celo zahtevala davek na nagrade bančnih direktorjev, poroča France24.

"Obstajajo nekateri, ki želijo oblikovati protipodjetniško kulturo v Veliki Britaniji in moramo jih ustaviti," je še povedal minister.

Na Otoku namreč še vedno zelo odmeva odločitev direktorja banke Royal Bank of Scotland Stephena Hesterja, ki si je izplačal skoraj milijon funtov (1,15 milijona evrov) vredno nagrado v obliki delnic.

Pri tem je treba omeniti, da direktor na leto zasluži 1,2 milijona funtov in da so omenjeno banko po izbruhu gospodarske in finančne krize morali sanirati davkoplačevalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.