Slovenija
14 ogledov

"Včasih bo treba utišati sindikate"

Štefan Pavlinjek (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Prvi mož obrtno-podjetniške zbornice Štefan Pavlinjek od srečanja s predsednikom republike pričakuje le njegovo razumevanje. Želi si, da bi vlada upoštevala njihove rešitve.

Predsednik republike Danilo Türk se bo srečal s predstavniki mlajše generacije obrtnikov in podjetnikov ter vodstvom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predsednik upravnega odbora in podpredsednik OZS Štefan Pavlinjek je za zurnal24.si pred srečanjem dejal, da predsednika zanima predvsem mnenje mlajše generacije obrtnikov in podjetnikov ter njihov pogled na poslovno življenje v Sloveniji.

"V tem trenutku si želimo več"
Pavlinjek je dodal, da je z delovanjem zbornice zadovoljen, "vendar si v tem trenutku želi več". "Predsednika želim opozoriti na plačilno nedisciplino, še posebej pa na velika gradbena podjetja, ki za seboj vlečejo tudi manjša, zato je njihov obstoj čedalje bolj vprašljiv. Opozoriti želimo tudi na sivo ekonomijo, ki bi jo morala pravna država preprečiti. Na dolgi rok pa seveda želimo, da bi pri nas obrt dobila takšen status, kot ga ima v svetu." Prvi mož obrtno-podjetniške zbornice pravi, da rešitve imajo in si želijo le, da bi se država zavedala, da hočejo le dobro.

"Menimo, da bi država naše predloge morala upoštevati, saj se ne bo dalo vedno delati z nekimi kompromisi. Že tako jih je preveč in potem bomo zapadli v velike težave. Včasih bo treba tudi utišati sindikate, da lahko delodajalska stran ostane živa, saj drugače zaman delamo za pravice delavcev." Pavlinjek od današnjega srečanja pričakuje le razumevanje predsednika.

Z roko v roki do rešitev
"Veliki bodo šli in tudi propadli, srednja podjetja se dobro razvijajo, mala podjetja so pa tista baza, ki bo ostala in vedno ostane. Slovenci lahko delujemo samo z inovativnostjo, specializiranostjo in globaliziranjem malih podjetij," pravi Pavlinjek, ki dodaja, da je sodelovanje med OZS in vlado dobro. "Vlada mora rešitve, ki jih predlagamo, vzeti kot dobronamerno pobudo. Z roko v roki bi morali prihajati do rešitev," meni Pavlinjek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.