Slovenija
40 ogledov

Včasih enosobno, danes trisobno

Mesarska Boštjan Tacol
Nepremičnine. Prodaja stoji, cene padajo in bodo padale še naprej – kar velja za prihodnjih nekaj let.

Prodaja novih stanovanj je najmanjša od začetka leta 2007, odkar se statistično spremlja, kažejo podatki Statističnega urada Republike Slovenije za tretje četrtletje tega leta. Njihov komentar je, da kupci novih stanovanj očitno še vedno čakajo na premike v zvezi s praznimi stanovanji iz stečajnih postopkov. Med ugotovitvami izstopa tudi, da so cene rabljenih stanovanj v Ljubljani že krepko nižje od tistih iz prvega četrtletja leta 2007 (za 11 odstotkov), čemur je sledilo obdobje hitrega naraščanja cen vseh nepremičnin.

Najnižje doslej

“Cene nepremičnin so na najnižji točki doslej, odkar smo v tem poslu,” pravi Nataša Hergold iz podjetja Agencia. “Cena trisobnega stanovanja je danes enaka ceni enosobnega izpred treh let,” ponazarja sogovornica. Po njenih besedah bodo cene padale še naprej, saj je trg mrtev. S tem se strinja tudi Alen Komič iz podjetja ABC nepremičnine, ki dodaja, da bodo cene prihodnjih nekaj let padale predvidoma za dobrih pet odstotkov na leto. Prepričan je, da povpraševanje še kar nekaj časa ne bo doseglo ponudbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.