Slovenija
26032 ogledov

Še trije umrli in kar 70 novih okuženih

Koronavirus Profimedia
Vlada je objavila novo statistiko okuženih, testiranih in umrlih. Skupaj že 632 okuženih.

Za posledicami je umrlo devet ljudi, kar osem je bilo stanovalcev doma starejših občanov. Največ, pet smrtnih žrtev je med oskrbovanci Doma starejših občanov Metlika. Umrli so tudi trije stanovalci Doma starejših občanov Šmarje pri Jelšah. 

Po uradni vladni statistiki, ki šteje okužene in obolele do 24. ure, je bilo včeraj 70 primerov novih okužb. Skupaj je v Sloveniji tako potrjenih 632 primerov. Kot je razvidno s spodnjega grafa, gre za kar precejšen skok števila okuženih, število okuženih se je v primerjavi z dnem prej zvišalo za 12 odstotkov. 

Hospitaliziranih je bilo 90 oseb, 22 jih je bilo na intenzivni negi, je objavila vlada. V četrtek sta zaradi covida-19 umrli dve osebi, tako da je bilo število umrlih včeraj do 24. ure šest. Do četrtka so opravili 18.369 testiranj, samo v četrtek 1075.

Podatke vlada po novem sporoča za dan od polnoči do polnoči, še nedavno so objavljali podatke do 14.ure. 

Graf obolelih s koronavirusom | Avtor: Vlada RS Vlada RS

V UKC Maribor so danes sporočili, da je prišlo do vdora okuženega pacienta v belo območje ter da bodo aktivirali Fazo 5. Kaj to pomeni, si lahko preberete tukaj. 

Hotel v Velenju, kjer je v karanteni 50 Slovencev iz Španije, oblegajo ljudje, morajo jih odganjati. 

Okužba se širi tudi v domu starostnikov v Horjulu, kjer sta zbolela še dva stanovalca, tako imajo skupaj že tri okužene.

Okužen naj bi bil tudi pripadnik Slovenske vojske, ki je bil v stiku z nekaterimi vojaki. Vsi, ki so bili v stiku z  okuženim zdravstvenim delavcem, ki dela v kranjski zdravstveni vojaški enoti, so bili negativni.

Graf obolelih s koronavirusom | Avtor: Vlada RS Vlada RS

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • janez00 14:42 27.marec 2020.

    Še več bo mrtvihj.Vlada namerno noče nabaviti opreme,da jih čim več okuži.Ti prasci v parlamentu hodijo z nagobčniki in se slikajo pa razpravljo o denarju kako ga BODO kradli in vojsko na ulice poslali.Banda pokvarjena !!!

  • rganindi 14:01 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 13:50 27.marec 2020.

    Važno je,da Borči čilira.