Slovenija
17150 ogledov

Včeraj je bilo hudo, danes naj bi bilo še huje

Zastoj na primorski avtocesti pri Logu Promet.si
Danes je eden od dveh dni ta mesec, ki je na prometnem koledarju označen z rdečo. Dopoldan je gostota prometa označena z rdečo, popoldan za z oranžno.

Dopoldan je predvidena zelo visoka gostota prometa od Hrvaške proti Avstriji, saj je konec počitnic na Hrvaškem, Madžarskem, v večjem delu Nemčije in v delu Švice.

"Promet bo zaradi obiska turističnih in izletniških točk dodatno povečan v primeru lepe vremenske napovedi," še dodajajo na portalu promet.si. Vremenska napoved  je izjemno lepa.

Včeraj je bil dan na prometnem koledarju označen z oranžno, pa je zaradi del prihajalo do dolgih zastojev. Pot od Ljubljane do Kopra se je podaljšala za eno uro, zastoji pa so bili tudi na dolenjski avtocesti.

Ob pol enajstih portal promet.si poroča o enourni zamudi na poti proti Kopru. "Daljši zastoj je na primorski avtocesti med Kozarjami in Vrhniko proti Kopru; zamuda slabo uro. Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti Ljubljana - Vrhnika ali čez Horjul," piše. 

Ob pol dveh je bilo podobno. "Daljši zastoj je na primorski avtocesti med Kozarjami in Vrhniko proti Kopru; zamuda približno 45 minut. Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti Ljubljana - Vrhnika ali čez Horjul. Zastoji so tudi na posameznih odsekih na regionalni cesti Ljubljana - Brezovica - Vrhnika. Občasno na primorski avtocesti pred Logatcem proti Kopru, zamuda 5-10 minut. Zastoj je na štajerski avtocesti pred Žalcem proti Ljubljani, do 10 minut."

Prometni koledar | Avtor: Promet.si Promet.si

Tudi danes so še predvidena dela, najhuje bo zelo verjetno na primorski avtocesti, morda pa zaradi povečanega prometa od Hrvaške proti Avstriji tudi na dolenjski avtocesti. 

Na primorski avtocesti bo danes promet potekal po enem pasu:

- med Brezovico in Vrhniko proti Kopru do 20. ure;

- med Vrhniko in Logatcem proti Kopru pa od 12. do 19. ure.

Na štajerski avtocesti:

- Med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru promet potekal po enem pasu do 23. ure. Zaprt je tudi izvoz Domžale proti Mariboru. Obvoz je preko priključkov Šentjakob oz. Krtina.

- Med Celjem zahod in Žalcem proti Ljubljani promet poteka po enem prometnem pasu.

- Med Slovensko Bistrico sever in Framom proti Mariboru je zaprt vozni pas.

Na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod v obe smeri promet poteka po enem voznem pasu v vsako smer, predvidoma do konca julija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Stampedo 13:09 07.april 2024.

    Bo kr treba dodatno obdavčit gorivo za turistično prevažanje sem in tja, oziroma pobrati dopuste, podaljšati delovni čas, ... Tuji delavci ob nedeljah utrujeni počivajo na kavču po 70-urnem delovniku.

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:30 07.april 2024.

    Promet od leta 91 povečan za 200% cest je pa isto kot takrat

  • pilotko 08:19 07.april 2024.

    Če bi za vse prehodne potnike, ki iz celotnega severa EU migrirajo do Bosne, Hrvaške in Srbije, ČG, Kosova... kasirali cestnine tako kot Hrvati brez vinjet bi obogatela SLO infrastruktura, tako pa s eto dogaja za drobiž cene ene vinjete ...prikaži večete celo leto - bedaki na ...????