Slovenija
73 ogledov

Včeraj še šef, danes ima prepovedan vstop

Slovenija 19.09.13, Matjaz Knez, predsednik uprave Dars, foto: Mediaspeed mediaspeed
Nadzorni svet Darsa je včeraj zaradi hujše kršitve obveznosti razrešil predsednika uprave Matjaža Kneza in člana uprave Franca Skoka.

Odpoklicana nimata vstopa v prostore družbe do predaje poslov novemu predsedniku uprave, o čemer bosta obveščena v naslednjih dneh. Utemeljitev odpoklica pa kaže, da je nadzor nad poslovanjem precej počasen. 

Ključni razlog odpoklica je iz novembra 2013

Odpoklicali so ju namreč, ker sta pred dvema letoma in tremi meseci sprejela akt o ustanovitvi hčerinske družbe brez soglasja nadzornega sveta. Sklep nadzornikov, ki so ga sprejeli pet dni kasneje, pa po mnenju zdajšnjih nadzornikov ne ustreza zahtevanemu soglasju. Po mnenju nadzornikov je bil nepotreben tudi visok osnovni kapital in dvotirno upravljanje. 

Dvakrat plačali skoraj isto pravno mnenje

Nadzorniki so ugotovili tudi, da je uprava dvakrat plačala skoraj isto pravno mnenje o ustanovitvi Delkoma: prvo marca 2014, drugo pa aprila 2015. "Drugo pravno mnenje prepis pravega z malenkostnim dodatkom. Tudi sicer pravni mnenji večinoma povzemata javno dostopne podatke in je njuna cena nesorazmerna." Prvo je stalo slabih 14 tisoč evrov, drugo pa 11.590, izdelala pa ju je družba AR Plane. 

Zelo pohvalno, da so nadzorniki to ugotovili, a kako to, da je pred ukrepanjem preteklo skoraj devet mesecev, od plačila prvega nekakovostnega pravnega mnenja pa sta minili skoraj dve leti. 

Za tri mesece imenovali Vidica

Tri mesece bo dolžnosti predsednika uprave opravljal Tomaž Vidic, v kratkem pa naj bi objavili javni razpis. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • Marjan Kos 13:21 15.januar 2016.

    Nujno potrebna obnovitev in razširitev,(ker obstoječ bi bil premali) Golega otoka.

  • encijan 17:35 14.januar 2016.

    Čigav pudl si le ti?!? Treba je pa odstranit pošten kader, da ne bo komu na poti še za kako veliko krajo. Tu se namreč obrača veliiiiko keša!

  • jezero 17:08 14.januar 2016.

    Odletel je Janšev pudl. Janša je hotel preko njega kontrolirati ( s sestrično na banki) tistih 200 milijončkov za cestninjenje. Na zdravje.