Slovenija
45 ogledov

Vdiralka v e-pošto izgubila vodstveni položaj

slovenija 29.09.10 Biserka Simcic, ministerstvo za zdravje, foto: nik rovan Nik Rovan
Minister Gantar je Biserko Simčič premestil z vodstvenega položaja na uradniško delovno mesto.

Minister za zdravje Tomaž Gantar bo vodjo sektorja za kakovost in varnost sistema zdravstvenega zavarovanja na ministrstvu Biserko Simčič, ki jo je sodišče oglobilo zaradi vdiranja v osebne elektronske predale, premestil. Po poročanju današnjega Večera jo bodo premestili na delovno mesto, kjer ne bo imela opravka s tajnimi in osebnimi podatki.

Gantar je sporočil, da bodo Simčičevo v skladu z veljavno zakonodajo premestili z vodstvenega položaja na uradniško delovno mesto, na katerem bo opravljala naloge, ki ne zahtevajo ravnanja z omenjenimi podatki.

Simšičeva bo morala plačati 6.000 evrov

Novomeško okrajno sodišče je sicer Simčičevonekdanjo uslužbenko Splošne bolnišnice Novo mesto zaradi vdiranja v osebne elektronske predale in bolnišnični informacijski sistem maja obsodilo na denarno kazen šest tisoč evrov, ki jo mora plačati v prihodnjih dveh letih.

Med letoma 2008 in 2009 je namreč skoraj vsakodnevno kot vodja splošne službe novomeške bolnišnice neupravičeno odpirala elektronske predale nekaj več kot 30 bolnišničnih kolegov, tudi vodstva bolnišnice.

Njihove podatke si je tudi shranjevala, svoje početje pa je na daljavo oziroma prek strežnika ministrstva za zdravje nadaljevala še po tem, ko so jo zaposlili v Ljubljani. Simčičeva je na sodišču  krivdo priznala in z njim 23. maja sklenila poravnavo.

Komentarjev 3
  • privat 21:19 12.junij 2013.

    ne smejo...preveč ve!!??

  • jozef5 12:26 12.junij 2013.

    Ali bo zaradi tega imela tudi nižjo plačo, ali pa bo plačo obdržala in samo zamenjala pisarno? Močno dvomim, ker koliko poznam razmere v javni upravi, je plačo nekomu zelo težko znižati, ko se enkrat "prigrebe" na nek položaj. Javna ...prikaži več uprava ima za "nekatere" kar dobro urejen sistem napredovanja, nikjer pa ni urejen sistem padanja, če si nesposoben ali pa delaš lumparije. Še en dober primer kako daleč smo od normalne države. Tam bi že davno s ceste gledala poslopje, kjer je bila nekoč zaposlena.

  • kapibara 11:23 12.junij 2013.

    .... jo bo premestil,v drugo pisarno..na pločnik, bi jo moral namestit...