Slovenija
57 ogledov

Vdrli, da bi kurili

Ključarski mojster je včeraj kurilnemu odboru pomagal vstopiti v kurilnico, ki j Žurnal24 main
Kotlovnica. Ali bo novi upravnik Zarja ali Terca, bo odločilo sodišče. Stanovalci pa nočejo čakati.

Novo mesto. Kurilni odbor Seidlove ceste je včeraj z odstranitvijo ključavnice vstopil v kotlovnico, za katero so na javnem razpisu izbrali novega upravitelja – Terco iz Šentruperta, saj jim iz novomeške Zarje, ki je pred tem upravljala kotlovnico, kljub začasni odredbi sodišča ključev niso želeli izročiti.

0,2 evra je cena ogrevanja na kvadratni meter pri Terci nižja, a na Zarji opozarjajo, da je zavajajoča.

Kot so povedali, so to storili zato, ker so temperature že dovolj nizke in zaradi spora ne mislijo imeti mrzlih stanovanj, tako da naj bi danes tam že kurili.

Radi bi ceneje
Iz kotlovnice na Seidlovi cesti se ogreva okoli tri tisoč prebivalcev, ena izmed stavb podjetja Krka in enota vrtca Ciciban. Kot nam je povedal Marjan Župarič, stanovalec in član kurilnega odbora, so na javnem razpisu želeli priti do cenejše ponudbe, saj so bili prepričani, da za ogrevanje plačujejo preveč.

Pojasnil je, da se je na razpis prijavila tudi Zarja, a je bila ponudba Terce ugodnejša. Cena za kvadratni meter ogrevanja pri Zarji bi bila 0,9 evra, pri Terci pa 0,7 evra.

Dular: Terca zavaja
“Strah, da bi bili stanovalci na mrzlem, je bil odveč, tudi mi bi zakurili takrat kot v preostalih novomeških naseljih, uradno se kurilna sezona začne 1. oktobra,” je povedal Miloš Dular. Primopredaje pa, kot je pojasnil, niso želeli opraviti, ker čakajo na odločitev sodišča.

“Cena Terce je zavajajoča, saj pri tem ne gre za dejansko ceno kurjave, temveč za oceno, koliko naj bi ta stala, torej za akontacijo, dejanski strošek pa bo viden po 12 mesecih, ko bo narejen poračun. Proračuna pa bo več, če boš prej plačeval manj, lahko pa bo tudi negativen, če boš prej plačeval več,” dodaja Dular.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.